Kopierede/fra hoften

København er blevet ramt af endnu en livsfarlig eksplosion.

Denne gang var arnestedet for sprængningen et tyrkisk pizzeria, der er kendt i offentligheden for kakerlakker, uhygiejniske forhold og kunder med madforgiftning.

Klokken 05.40 lyder et kæmpe brag, da ‘Pizza 73’ på Jyllingevej ryger i luften. En beboer, der bor lige overfor pizzeriaet, bliver vækket af eksplosionen:

“Det var et voldsomt brag. Vi troede først, at det var et lyn, der var slået ned. Vores underbos vindue er smadret, og det er alligevel 15-20 meter fra pizzeriaet,” fortæller vidnet.

Det totalskadede pizzeria er ejet af den tyrkiske migrant Necati Gülen, der kommer fra Konya i Tyrkiet.

Her til morgen arbejder bomberyddere og bombehunde i det tyrkiske pizzeria. Men ellers er de danske fødevaremyndigheder nogle af de flittigste gæster hos det uhumske spisested.

Fødevarestyrelsen har flere gange fundet kakerlakker i Necati Gülens pizzeria. Kakerlakker elsker beskidte og dårligt vedligeholdte køkkener med masser af gemmesteder.

Fødevarekontrollen finder på et tidspunkt to store og fem små kakerlakker i en opvaskemaskine i ‘Pizza 73’

Pizza-personalet har heller ikke haft adgang til at vaske hænder i varmt vand, hvilket ellers er en essentiel opgave efter for eksempel et toiletbesøg.

Necati Gülen har yderligere opbevaret gammelt og varmt oksekød i en stor spand. Kød skal opbevares under de rette forhold i for eksempel et køleskab, så der ikke udvikles sygdomsfremkaldende bakterier.

Flere spisegæster hos tyrkiske Necati Gülen beretter om sygdomme efter at have indtaget mad fra det nu eksploderede pizzeria:

‘”Du gambler med dit liv ved at æde deres lortemad,” fortæller en chokeret kunde.

“Min søn fik madforgiftning af jeres pizza,” skriver en rasende mor.

“Efter to stykker pizza sidder vi alle med kvalme, og flere af os skal skide,” fortsætter endnu en utilfreds pizzakunde.

I det hele taget virker det tyrkiske pizzeria som et fælt og klamt spisested.

‘Hele virksomheden fremstår generelt snavset og fedtet. Gulv under inventar fremstår snavset, støvet og fedtet,’ skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport.

Den tyrkiske ejer Necati Gülen fra Konya er ellers godt bekendt med rengøring, da migranten tidligere har drevet et firma, der udførte trappevask. Necati Gülen kan også skue tilbage på en bekostelig konkurs med et tidligere pizzeria i en forstad til København.

ANNONSE

I sommeren 2019 lover tyrkiske Necati Gülen, at han trækker sig tilbage som uhumsk pizzeria-ejer.

“Jeg har ikke pizzeriaet (Pizza 73, red.) længere. Andre har overtaget det her fra den 1. juni,” siger Necati Gülen til Ekstra Bladet i juni 2019.

Da det tyrkiske pizzeria sprænger i luften 18. september 2019, står Necati Gülen dog stadig opført som ejer af Pizza 73.

Kun tiden vil vise om, de tyrkiske kakerlakker har overlevet den livsfarlige eksplosion i pizzeriaet.

Se også
Fangeflugt fra hospital: Udvisningsdømt migrant fik hjælp af udlændinge

ANNONSE

Mest læst