Nyt

Det var den 20-årige muslim Kevin Ibraimovski, der tirsdag blev likvideret med en skudsalve ved højlys dag.

Danskerne er rystet over endnu et skuddrama. Og igen spiller indvandring og islam en rolle i dominansopgøret.

En indvandrerejet frisørsalon i udkanten af København forvandles til et blodigt voldsmekka, da en ‘mørk’ og ‘spinkel’ gerningsmand trykker på aftrækkeren gentagne gange.

Klokken er cirka 13, da eleverne på det nærliggende Nørre Gymnasium hører omkring fem skud.

Frisøren, der har roma-baggrund, synker sammen på butikkens gulv. Vidner fortæller, at der er blod ud over der hele. Der er også blodspor på trinnet til butikken.

Den mørklødede migrant med pistolen, der bærer et hvidt mundbind, løber væk fra det blodige gerningssted. Han flygter ned ad en nærliggende sidevej. Morderen er iklædt sort tøj og medbringer en pose.

En kammerat til skudofferet er i området og løber mod butikken.

Der hersker kaos i frisørsalonen. Kevin Ibraimovski ligger på maven, og kammeraten vender ham om, så han ligger på ryggen.

Kammeraten prøver at finde en puls på den stærkt medtagne roma-frisør. Det lykkedes angiveligt ikke. Vidner prøver at udøve hjertemassage på Kevin Ibraimovski, der få minutter tidligere stod og klippede en kunde.

Frisørkunden er gået i choktilstand.

Vidnerne i indvandrersalonen fortæller, at det virker som om, der går cirka ti minutter, inden politiet ankommer. Derefter går der yderligere nogle minutter, før ambulancen kommer til gerningsstedet.

Det er ikke unormalt, at ambulancefolk er afventende i forbindelse med skuddramaer, der kan være relateret til indvandrerbander. Redningspersonalet vil ikke risikere at blive part i en skudduel og venter derfor ofte på, at politiet har sikret området.

ANNONSE

Kevin Ibraimovski køres til Rigshospitalet. Men hans liv står ikke til at redde. Omkring klokken 17 oplyser Københavns Politi, at indvandrerfrisøren er afgået ved døden.

Foran Rigshospitalet forsamles en større gruppe mennesker. Ved indgangen står en mindre gruppe kvinder, der krammer hinanden og stirrer tomt frem for sig. Unge mænd, de fleste iført mørk beklædning, stimler sammen på hospitalets parkeringsplads. Der er tale om en kønsopdelt sorgbearbejdelse.

Foran frisørsalonen i Brønshøj tændes der lys i aftenmørket. Og der lægges en koran til minde om det muslimske skudoffer.

“Allah velsigne dig,” lyder det igen og igen på de sociale medier.

Københavns Politi vil ikke fortælle om, skuddrabet er banderelateret. Men det er politiets afdeling for kriminelle indvandrerbander, der forsøger at opklare skuddrabet.

I flere af de statsstøttede danske medier kan man læse, at Kevin Ibraimovski er ejer af frisørbutikken Salon Ørn, der ligger i københavnerbydelen Brønshøj.

På de sociale medier fortæller Kevin Ibraimovski, at han er selvstændig erhvervsdrivende. Ingen af delene er sande. Det er en tyrkisk indvandrer, der står som ejer af frisørsalonen. En virksomhed, der tidligere var registreret som et bilplejefirma, der lå i Nordsjælland.

Det 20-årige skudoffer, Kevin Ibraimovski, kommer fra en roma-klan, der har rødder på Balkan og i Tyrkiet. Klanen er muslimsk, og familien støtter Tyrkiets diktator Erdogan, der er berygtet som antidemokrat og islamist.

Kevin Ibraimovski er vokset op i indvandrerkommunen Ishøj, hvor hans familie blandt andet ernærer sig i taxabranchen. Hans far fik et statsborgerskab og dansk pas midt i 2000’erne.

Det unge skudoffer efterlader sig mor, far samt to søstre. Den store romaklan er i sorg.

Politikerne sidder på hænderne, mens endnu et skudopgør med indvandrere i hovedrollerne udspiller sig for øjnene af de magtesløse borgere.

“Jeg kan mærke, at jeg er rigtig ked af at bo et sted, hvor den slags sker,“ fortæller en bedrøvet nabo til den skudramte frisørsalon.

ANNONSE