Kunstbilde

Fotograf ikke oppgitt, avfotografering etter trykket original (postkort?), Byhistorisk samling, Oslo Museum.

Pomona-fontenen, som nå står på det som en gang var kirkegården ved Vor Frælsers Kirke, nær den gamle Brandvagten og Christian Heinrich Grosch‘ basarer, er kanskje en av Oslos mest bereiste skulpturer.

Den er sannsynligvis støpt i sink i England, og ble gitt byen som gave av firmaet som leverte rørene til det nye vannverket etter bybrannen i Christiania 1858. Mere om denne fontenen og andre skulpturer i nærheten kan man lese i denne utmerkede artikkelen i Aftenposten.

Fontenen har stått på flere steder i byen, blant annet på Skillebekk. Rundt 1920 måtte den vike plassen for Anders Svors (1864-1929) Bølgen (1913), og først i 1977 fikk den sin nåværende plasering.

ANNONSE
ANNONSE

Læs også

Mest læst

Dumhedens triumf

Læs også