Nyt

Ifølge den seneste vurdering af terrortruslen mod Danmark fra Center for Terroranalyse (CTA) under Politiets Efterretningstjeneste (PET) er »mindst 161 voksne personer« udrejst fra Danmark siden 2012 for at tilslutte sig islamistiske grupper i Syrien og Irak.

Heraf er cirka halvdelen nu tilbage i Danmark eller andre europæiske lande. En tredjedel af omkommet i krigszonen, mens godt 29 voksne personer fortsat er i Syrien, Irak eller omkringliggende lande.

Blandt de hjemvendte syrienjihadister er 13 hidtil blevet dømt for at have tilsluttet sig eller lade sig hverve til en terrorbevægelse i retsopgøret med de udrejste til Islamisk Stat.

Fælles for dem er, at ingen af dem tilstod.

Flere husker måske også især billederne af Jacob El-Ali, som kom frem i 2014.

Billederne blev taget på Paradispladsen i Raqqa i sommeren 2014, hvor den syriske by var blevet hovedsæde for den berygtede terrorbevægelse, og de er ganske brutale.

På et af dem lyser IS’ sort-hvide logo op i forgrunden på en skrårem over El-Alis bryst.

Bag det smilende, runde ansigt med det sorte skæg – og hånden, der peger en enkelt finger i vejret – er livløse hoveder spiddet på et støbejernshegn.

El-Ali er på billederne også iført et udstyrsbælte med håndgranater og en pistol i et skulderhylster.

De afhuggede hoveder var krigsfanger fra den syriske regimehær, som blev dræbt, efter Islamisk Stat få dage tidligere havde vundet en af terrorbevægelsens skelsættende militære sejre med indtagelsen af en luftbase uden for Raqqa.

https://www.berlingske.dk/samfund/poserede-foran-afhuggede-hoveder-og-blev-udraabt-til-spion-nu-har

Islamisk Stat-terroristen Mohammad El-Ali (har senere skiftet navn til Jacob El-Ali) grinte, da han fik en dom for landsforræderi. Mohammad El-Ali er født i Libanon i 1988, men de danske myndigheder valgte IKKE at hjemsende den palæstinensiske terrorist, da han er dansk statsborger.

 

Syrienblog skriver om Mohammad El-Ali:

“Han er en nær ven af terrorist Enes Ciftci.

(…)

Han har oprindeligt palæstinensisk-libanesisk baggrund og er opvokset på Gildbrovej i Ishøj. Af uransagelige årsager har 90 mandater i folketinget givet ham indfødsret ved lov. Han er kronisk syg og har fået mindst fire børn med en syrisk kone hos Islamisk Stat. Det er et spørgsmål om tid, hvornår danske skatteydere forsørger hele den nye familie i Danmark.

I Danmark tæller familien allerede blandt andet Suheil Ahmad El-Ali, Belal Suheil El-Ali, Ghassan El-Ali, Mohamad Ghassan El-Ali, Omar Suheil El-Ali (let redigeret, red.). Alle falsk dansk indfødsret ved folketingets lov.

Bemærk at “Jacob” er et dæknavn, han har taget efterfølgende for at hvidvaske sig selv hos dansk MSM, der gerne ynder at kalde ham “danske Jacob”. Han er født med navnet Mohammad El-Ali.”

ANNONSE

Enes Ciftci (foto: Syrienblog).

I modsætning til Mohammad El-Ali / Jacob El-Ali blev Enes Ciftci udvist af Danmark. Syrienblog skriver:

“Terroristen Enes Ciftci (født 28. marts 1992 i Danmark) og engang navneforandret til “Hamza Cakan” er kurder med oprindelse i Tyrkiet. Han er dømt for terror i Højesteret. Han var også kendt under dæknavnene “Abu Aya Dinimarki” og “Abu Aya Al Kurdi” hos Islamisk Stat (ISIL) i Syrien.

I Danmark var han aktiv i gruppen “Kaldet til Islam” omkring pakistaneren Shiraz Tarik, der blev dræbt i Syrien i 2013. Enes er desuden en nær ven af IS-terroristen Mohammad “Jacob” El-Ali, der i 2014 poserede med afhuggede hoveder i Islamisk Stats påståede “hovedstad” i den syriske by Raqqah og den 9. januar 2020 blev udvist af Tyrkiet og anholdt i Danmark.

Enes Ciftcis familie er kurdere og stammer fra Kuşca i Cihanbeyli-distriktet af den tyrkiske Konya-provins. Forældrene Ismail Ciftci og Elife Ciftci, storebror Ramazan Ciftci, søstrene Rukiye Ciftci og Zehra Ciftci samt lillebror Emre Ciftci har alle bopæl i Danmark, hvor de er født og opvokset. Enes Ciftci delte adresse med forældrene på Jægerbuen 17 i Ishøj, der var hans hjem fra sin fødsel og indtil 2013. Forældrene blev gift i Tyrkiet den 1. april 1968.

Enes Ciftci blev født i Danmark som tyrkisk statsborger efter sine forældre. Enes Ciftci fik dansk statsborgerskab i forbindelse med sin mors, Elife Ciftcis, ansøgning om dansk indfødsret, hvor hun erhvervede dansk indfødsret (statsborgerskab) ved lov nr. 364 af 2. juni 1999 med virkning fra den 16. februar 2000, jf. § 6, stk. 2, jf. § 5, i lov om dansk indfødsret, jf. lovbekendtgørelse nr. 28. af 15. januar 1999. Moren har siden modtaget arbejdsløshedsdagpenge, blandt andet i årene 2012-2013. Elife har i forbindelse med erhvervelsen af dansk indfødsret dokumenteret, at hun er blevet løst fra sit tyrkiske statsborgerskab, da dobbelt statsborgerskab ikke dengang var tilladt. Faderen Ismail Ciftci er fortsat tyrkisk statsborger med permanent opholdstilladelse i Danmark.

Enes farfar og farmor og derefter hans far kom til Danmark som gæstearbejdere i slutningen af 1960’erne og i begyndelsen af 1970’erne. Stort set hele hans familie kom til Danmark og er her stadig. Han har sin moster, onkel, faster, niecer, nevøer, fætre og kusiner i Danmark. Han har kun to onkler og sin mormor i Tyrkiet.”

Enes Ciftci (foto: Syrienblog)

Syrienblog skriver videre om kurdiske Enes Ciftci:

“Enes Ciftci blev anholdt den 18. marts 2015, hvor familiens hjem på Jægerbuen 17 i Ishøj blev ransaget og han blev kørt i Vestre Fængsel. Den 19. marts 2015 blev han varetægtsfængslet for lukkede døre ved Retten i Glostrup. Han sad i isolation fra 19. marts 2015 frem til 13. maj 2015. Retssagen startede i maj 2016, hvor Enes Ciftci var tiltalt for at have tilsluttet sig Islamisk Stat (ISIL) i sammenlagt fire måneder i 2013. I 2015 planlagde han angiveligt en anden rejse til Syrien, men fik frataget sit pas inden afrejsen og blev derefter fængslet. Lige inden fængslingen forfulgte han angiveligt flere navngivne medarbejdere fra Midt- og Vestsjællands Politi i sin bil, der havde været med til at inddrage hans pas.

Enes Ciftci optræder på en liste over udenlandske ISIL-krigere, der blev lækket i marts 2016, imens han sad fængslet – bare to måneder før retssagen mod ham begyndte ved Retten i Glostrup. På hans side hos Islamisk Stat fremgår det blandt andet, at han er født den 28. marts 1992 samt at han tilsluttede sig ISIL den 2. september 2013. Han fløj dog til Istanbul allerede den 14. juli 2013 og derfra videre til Kilis, hvorfra han tog en taxa videre til den syriske grænse. Ved grænsen mødte han sin kontaktperson, der smuglede ham over grænsen. Enes havde fået oplysningerne om kontaktpersonen fra “Abu Hafs Al-Pakistani”, der er identisk med Shiraz Tarik, lederen af Kaldet til Islam. De kørte sammen til et hus, hvor de mødte “Al-Shimali”, der er identisk med Abu Mohammad Al-Shimali, der var kendt som facilitator for udenlandske tilrejsende til Syrien, der ville tilslutte sig IS. Den 17. juli 2013 kontaktede en af hans søstre Københavns Vestegns Politi og anmeldte, at han var rejst til Syrien. Efter 10 dage rejste han tilbage til Tyrkiet uden sit pas, som han meldte bortkommet den 22. august 2013, da han var tilbage i Danmark.

Den 30. august 2013 fløj han igen til Istanbul og derfra videre til Kilis. Igennem samme kontaktperson som under første tur og af samme rute kom han tilbage til den modtagelsesfacilitet hos Abu Mohammad Al-Shimali, hvor han havde været i juli 2013. Det var under den anden nye rejse, at han blev “indskrevet” i Islamisk Stats papirer, der senere blev lækket af de amerikanske myndigheder. Papiret for ham er dateret 2. september 2013. Han fik derefter en løn fra IS på 300-400 dollars om måneden.

Den 20. september 2013 rejste hans far og bror til Tyrkiet for at finde ham. Han rejste ind i Tyrkiet for at mødes med dem, men havde igen efterladt sit pas i Syrien. Den 9. oktober 2013 fik han udstedt et provisorisk pas på ambassaden i Ankara.

Den 20. februar 2015 klokken 21.57 i Facebookgruppen “Allah ved bedst” hyldede han terroristen og morderen Omar Abdel Hamid El-Hussein (den palæstinensiske morder fra Krudttønden og synagogen, red.) med teksten: “Wallah denne mand har rystet Danmark MashAllah. Og bak jeres bror. Må vi in shaa Allah få flere brødre som … . Som ofret sit liv på Allah og hans profet“. På Facebook og Twitter lagde han ikke skjul på sin støtte til ISIL.”

Enes Ciftci hyldede terroristen Omar El-Hussein, der ses på ovenstående foto.

Syrienblog fortæller videre om Enes Ciftci:

“Den 24. juni 2016 blev han (Enes Ciftci, red.) idømt syv års fængsel ved Retten i Glostrup (15-570/2016). Den 31. marts 2017 ændrede Østre Landsrets 1. afdeling byrettens afgørelse sådan, at Enes Ciftci i stedet blev straffet med fængsel i seks år, til gengæld blev han frakendt sin danske indfødsret og udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandigt (S-1922-16). Den 14. november 2017 stadfæstede Højesteret landsrettens afgørelse (119/2017). Forud for retssagens begyndelse den 12. maj 2016 tog Enes Ciftci navneforandring til Hamza Cakan.

I februar 2017 blev en storsmilende Enes Ciftci interviewet af TV2 i den særligt sikrede afdeling af det moderne Enner Mark Fængsel (tidligere Statsfængslet Østjylland), hvor Enes Ciftci smilende tog imod journalisten Anders Lomholt med en kæmpe middag bestående af blandt andet kalvegryde med både ris, kage og kaffe. Det er sådan, terrorister er fængslet i Danmark. Under hele interviewet fastholdt terrordømte Enes Ciftci ærligt og bramfrit sin støtte til Islamisk Stat (ISIL).”

Indtil han blev anholdt, var Enes Ciftci direktør for Enes Pizzaria.

Syrienblog skriver om Enes Ciftcis pizzeria:

“Enes Ciftci drev indtil anholdelsen Enes Pizzeria i Tune Center 11A, 4030 Tune, hvor der var både skinke-pizza, bacon og øl på menukortet. På trods af dobbeltlivet med “normal” forretning på den ene side og ISIL-sympati på den anden, så var heller ikke pizzahvervet helt så legitimt, som det måske skulle se ud til. Ifølge en kilde arrangerede Enes Ciftci, at den lokale konkurrent – Figaros Pizza i Tune – natten til den 15. august 2014 blev udsat for en påsat brand af to unge lokale drenge. De blev senere anholdt og fortalte til afhøring hos politiet, at de angiveligt var blevet tilbudt et mindre kontant beløb for at påsætte branden, der heldigvis blev slukket af brandvæsenet, før den nåede at udrette større skade. Den 10. september 2015 lukkede forretningen i Tune.

Det fremgår af Erhvervsstyrelsens hjemmeside, at Kemal Ciftci bosiddende Gildbrovej 22, 2. th. i 2635 Ishøj siden 1999 har drevet Skibby Pizza og Burger House (CVR: 24999467) på Hovedgaden 21 i 4050 Skibby, at Harun Ciftci bosiddende Hedeparken 215, 3. th. i 2750 Ballerup siden 2001 har drevet Costa del Sol Pizzaria (CVR: 25912608) på Volmersgade 23 i 4760 Vordingborg, at Tevfik Ciftci har drevet Kebab Huset på Kordilgade 25 i 4400 Kalundborg i 2008, at Salih Ciftci bosiddende Palnatokes Alle 3, 1. tv. i 6705 Esbjerg frem til 2018 drev Starup Pizza Grill på Hovborgvej 6 i 7200 Grindsted, at Deniz Ciftci bosiddende Ulfborgvej 6 i 9220 Aalborg Øst frem til 2019 drev Byens Pizza på Labyrinten 1 i 9270 Klarup, at Omer Ciftci frem til 2012 drev Cafe Antalya på Østergade 25 i 9690 Fjerritslev, at Mustafa Ciftci bosiddende Salvievej 2 i 8600 Silkeborg i 2019 drev Stations Pizza på Sølvgade 16, stuen i 7400 Herning, at Erkan Ciftci bosiddende Ulsøparken 8, 03. th. i 2660 Brøndby Strand frem til 2017 drev Det Grønne Pizza på Valby Langgade 30 i 2500 Valby, at Erman Ciftci bosiddende Fredbo Vænge 16 i Over Draaby under 3630 Jægerspris i næsten 10 år indtil 2018 drev Den Grønne Oase på Flodvej 75 i Smørumnedre i 2765 Smørum og endelig at Elmas Ciftci og Hamdi Ciftci bosiddende Mølleager 84 i 2640 Hedehusene fra 2002-2007 drev American Deep Pan Pizza på Frederiksberggade 22, 1. i 1459 København K.”

Læs om kurderne Umut Olgun og Coşkun İbrahim Şimşir samt palæstinenseren Fady Atef Mohammad, der er dømt for terrorstøtte til Islamisk Stat, her.

Følg Syrienblog her.

Se også Blir det Hisings Kärra för Rasmus Paludans Stram Kurs Sverige 8 september?

Læs også Overdødelighed blandt danske unge

Læs desuden Homo-islamisten Mohamed Mohamud har ondt i røven over Pernille Vermund ‘s flotte bryster

ANNONSE