Nyt

‘Politiet sigter to svenske mænd for bombesprængning.’

Sådan lyder det fra de politisk korrekte medier i Danmark efter et gennembrud i sagen om et bombeangreb mod Skattestyrelsen i København.

Men det er det rene fake news, for der er IKKE tale om ‘svenske mænd’.

En 22-årig bombemistænkt er en tyrkisk-bulgarsk indvandrer, der kom til Sverige i 2004. Den 23-årige medsigtede er en voldsdømt migrant, der ifølge kilder har rødder i Libanon.

Den 22-årige migrant er fængslet i Sverige, og den 23-årige mand er på flugt, og han er lige nu efterlyst internationalt.

Navnene på de to sigtede mænd afslører, at de har anden etnisk baggrund end svensk. Begge navne ‘klinger af Mellemøsten’. Mændene er altså langt fra at være ‘svenske’.

Der er nedlagt navneforbud i bombesagen, så det er ikke muligt at offentliggøre de mistænktes navne og identitet. De danske domstole ønsker ikke, at de bombemistænktes rettigheder bliver krænket.

Tirsdag aften omkring klokken 22 bliver den 22-årige tyrkiske migrant anholdt i det nordøstlige Malmø, hvor han bor med sin mor, far og lillesøster. Myndighederne ransager familiens hvidmalede rækkehus i timevis, og politiet har også fokus på indvandrernes bil.

Boligkvarteret beskrives som et sted, hvor der bor “en del indvandrere”. 64 procent af de stemmeberettigede i området, stemte på det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna ved det seneste europaparlamentsvalg.

Den 22-årige bombemistænkte migrant kom til Sverige med sin mor, da han var syv år gammel, og han bliver beskrevet som “en lidt speciel fyr” af en beboer fra boligområdet.

“Han er ofte kommet ud af skoven midt om natten og har virket påvirket,” fortsætter den samme beboer.

Familien til den 22-årige tyrker afviser alt og mener, at det hele er en misforståelse:

“Det kan umuligt være ham. Han er helt sikkert uskyldig … Han er for dum til at lave en bombe,” fortæller den sigtedes mor, mens hun græder.

Både den mistænkte bombemands mor og naboer i den bebyggelse, hvor familien bor, tvivler på, at den 22-årige kan være hjernen bag planerne om bombeangrebet på Skattestyrelsen:

“At han er indblandet i den eksplosion er meget mærkeligt. Hans familie er vældig sød,” siger indvandreren Farzad Bigdeli, der er nabo til den mistænkte bombemand.

Moren fortæller, at den fængslede søn har forsøgt at tage en vvs-uddannelse, som han ikke kunne gennemføre. I dag hjælper den 22-årige bombemistænkte sin far og onkel i familiens pizzeria. Desuden laver den tyrkisk-bulgarske migrant forefaldende vvs-arbejde.

ANNONSE

“Han er arbejdsløs. Men han har aldrig begået noget kriminelt,” forklarer den grædende mor.

Moren til den sigtede bombemand er 100 procent sikker på, at sønnen passede sit arbejde på familiens pizzeria, da bomben sprængte hos Skattestyrelsen på Østerbro i København.

Pizzeriaet lukker klokken 20.30 og ligger halvanden times kørsel fra København. Den 22-årige kunne derfor sagtens efter fyraften være nået frem til Skattestyrelsen i København, hvor sprængstoffet røg i luften klokken 22.15. Morens alibi holder derfor ikke nødvendigvis.

I det hele taget er indvandrerfamilien uenige om den fængslede søns færden på gerningstidspunktet.

“Han (den 22-årige mistænkte bombemand, red.) kan ikke have været med. Jeg var syg, min søn og jeg var hjemme hos os den aften, da den bombe eksploderede,” forklarer faren til den mistænkte 22-årige mand.

Den bulgarske mor erklærer, at den mistænkte bombemand var på arbejde i et pizzeria. Den tyrkiske far fortæller, at han var sammen med sin søn i hjemmet.

Den anden bombemistænkte – en 23-årig migrant med formodede rødder i Libanon – er lige nu efterlyst og på flugt.

Den efterlyste indvandrer har gået i en svensk folkeskole, der ligger i en sydsvensk by i Skåne. Han har efterfølgende arbejdet på et bilværksted.

Den mistænkte bombemand bor i en 110 kvadratmeter stor villa på den skånske sydkyst – på strækningen mellem Ystad og Trelleborg. Der er en gåtur på 300 meter til den lokale strand og Østersøens bølger fra villaen. Hjemmet ligger halvanden times kørsel fra gerningsstedet ved Skattestyrelsen i København.

Indvandreren er godt kendt af svensk politi for en grov voldssag, hvor han overfaldt en mand på grund af en vandpibe. Offeret forklarer i retten, at han bliver slået to gange og sparket én gang i forbindelse med uenigheden om vandpiben.

Den 23-årige migrant er dømt for flere trafikforseelser, og han har fået frakendt sit kørekort denne sommer efter, at han i flere tilfælde har kørt for stærkt og lavet andre overtrædelser af færdselsloven.

Yderligere har den 23-årige mand været tiltalt i en røverisag sammen med en kendt bandekriminel. Sagen blev dog lagt ned af det svenske politi.

Den efterlyste bombemand har tidligere været politisk aktiv på venstrefløjen. I 2014 stillede han op til kommunalvalget for det ræverøde ‘Vänsterpartiet’, der i årtier fungerede som et kommunistisk parti. Den efterlyste migrants politiske karriere endte med, at han fik i alt tre stemmer ved valget.

Justitsminister Nick Hækkerup bekræftede onsdag aften, at der er en ‘stensikker’ forbindelse mellem Sverige og eksplosionen ved Skattestyrelsen – tirsdag i sidste uge.

De svenske og mellemøstlige tilstande er kommet til Danmark med et brag.

Se også
Rasmus Paludan overfaldet med spark: Ekstra Bladet skåner voldsmænd

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf