Kopierede/fra hoften

Efter gårsdagens valgtæsk til DF synes partiet at være ude i en regulær krise. Selvom der var lagt op til nedgang endte partiet kun på et mandat og gik dermed tre tilbage fra det ekstraordinære gode valgt i 2014. Sager om misbrug af EU-penge og nye kandidater skulle ellers kunne være opvejet af den massive fokus på migration, sikre ydre grænser eller fravær af samme og at der er grupper i EU der ønsker mere og stærkere tilgang af migranter.

Men det kunne DF ikke udnytte og isteret smittede partiets indenlandske krise af på det. DF blev endda både overhalet af SF og den ideologiske modpol Det Radikale Venstre. Partier på venstresiden havde i den grad mobiliseret vælgerne og valget bød på en høj valgdeltagelse.

Som formand for Folketinget burde Pia Kjærsgaard glæde sig over den høje deltagelse, men i stedet brugte hun den som undskyldning for sit eget partis fiasko og kaldte store grupper af vælgerne for “klimatosser”.

ANNONSE

I betragtning af at klima måske er det tema flest vælgere finder vigtigst er det også typisk unge og yngre der rangerer klima som det vigtigste. At DFs frontfigur kalder de kommende og bestemmende vælgere for tosser tegner næppe godt for partiets fremtid med en aldrende politikprofil.

ANNONSE