Nyt

Rakhamat Akilov, terroristen fra Drottninggatan i Stockholm. 


Sverige har sit helt eget “take” på hvordan landet skal håndtere mennesker og ideologier, som kolliderer frontalt med det svenske samfund. I hovedstaden Stockholm anslår man at der befinder sig 35-40 IS-terrorister som nu er vendt “hjem”. Måden bystyret nærmer sig disse jihadister på, vækker opsigt.

SVT har tidligere rapporteret, at Stockholm ikke har kontrol over disse terrorister

I Stockholms by startede virksomheden mod voldsparat ekstremisme i 2016. Trods det har man ikke haft kontakt med en eneste tilbagevendt.

– För mig låter det helt otroligt. Jag vägrar att tro på att det kan vara så. Antingen är den som du har tillfrågat helt enkelt inte informerad eller så har man inte upparbetat de dialogvägar som man måste ha. För att det säger ju sig självt att det finns återvändare i Stockholm, säger PO Hellqvist.

Han har tidligere været chef for Säpo i Göteborg og arbejder nu indenfor det opklarende politikorps med sager som berør voldsparat ekstremisme.

Det er NAV, boligstøtte, ”rehab”, socionomer og psykologer som er Stockholms første tilbud til IS-krigere, som nu beklager drab, voldtægter, tortur og anden bestialitet.

Socialrådmand Jan Jönsson (L) fortæller hvad majoriteten bestående af Alliansen og Miljöpartiet tænker sig at gøre ved de tilbagevendte jihadister.

– I Stockholm opretter vi et ekspertteam. Vi vil videreuddanne socialarbejdere. Vi vil også arbejde med opsøgende virksomhed, hvor vi ringer og skriver breve til tilbagevendte IS-krigere, siger han.

Hadia “giv ungdommen en koran før islamismen tager dem” Tajik kunne ikke have gjort det bedre.

ANNONSE