Nyt

Foto: Slovensk politi

Mange af  de våben, som benyttes til de mange mord i Sverige, kommer fra Balkan. I begyndelsen af december standsede slovensk politi en hel bus fyldt med våben på vej til Stockholm. Bussen var dansk indregistreret og chaufføren var fra Bosnien-Hercegovina.

– Det var vapen på väg till Sverige som man nu tagit i beslag på Balkan. Så de här vapnen kommer inte att komma till Sverige, säger Linda H Staaf, chef för underrättelseenheten NOA

– Det här är ett sådant exempel på när vapen förs in i Sverige för att användas i skjutningar och framför allt i uppgörelser i kriminella miljöer, säger hon.

Af billederne som SVT har fået fra bussen, kan man bl.a. se 36 håndgranater, tre automatvåben, syv pistoler, hundredevis af patroner og en granatkaster. Det er ingen tvivl om, at våben fra det tidligere Jugoslavien bruges i Sverige, siger Linda H Staaf.

Måske det var en rigtig god ide – det med genindførelse af grænsekontrol?

SVT

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE