Nyt

En ny undersøgelse udført i Gøteborgs forstæder i samarbejde med avisen Gøteborgposten, bør få svenske myndigheder til at spærre øjnene op. Et udvalg på 1200 skoleelever mellem 12 og 18 år viser, at mere end hver tiende sympatiserer med IS. Ikke sharia altså, men IS – en af de mest brutale terrororganisationer verden har set.

“I undersökningen ställdes bland annat frågan om eleverna har sympatier för religiösa extremister så som Islamiska staten och jihadister. Över elva procent, mer än 130 ungdomar, svarade: “ja, jag har sympati”. 13 procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier.”

Hvis 130 unge åbent beknder, at de støtter Islamisk Stat, hvor mange er der så, som støtter dem i det skjulte? Kunne det være blandt de 23% som angiver at kende nogen med sådanne sympatier?

“– Jag blev helt chockad när jag såg resultatet. Jag hade kanske tippat på någon procent. Det finns inga ord, säger Guluzar Tarhan Selvi, tillförordnad projektledare på Varken Hora eller Kuvad.”

Jovist findes der ord for det, Guluzar Tarhan Selvi, men de egner sig måske ikke så godt til at trykke. De unge er mere religiøse end deres forældre, siger Selvi. Så må vi vel pege en anklagende finger mod svenskernes manglende integrationsvilje? For det kan umuligt være indvandrernes fejl?

ANNONSE

“– Vissa ungdomar vi mött använder ord som “kafir” för icke-troende människor, och de säger att sådana kan “dra åt helvete” och att “IS gör egentligen rätt” och så vidare. I en tidigare undersökning från Stockholm kunde vi även se att unga angav att de var mer religiösa än sina föräldrar, säger Guluzar Tarhan Selvi.”

Undersøgelsen viser, at halvdelen af de unge betragter sig selv som “meget religiøse”. Ud af de 1200, der har responderet siger 40%, at de ikke er religiøse, 2 % at de ikke er religiøse og 58 % at de er muslimer.

Hm. 58 % ut av 1200 er 696 muslimer. 130 sier at de støtter IS. Vi kan roligt gå ud fra, at det ikke er de kristne eller de ikke-religiøse som har svaret på denne måde. Det betyder at 18,7 % af de muslimske unge støtter IS. Næsten hver femte.

Det er ikke spor besynderligt, at Sverige er blevet Europas største eksportør af jihadister.

Gøteborgposten

ANNONSE

Ét svar til “11 procent af eleverne i Gøteborgs forstæder siger de støtter IS!”

  1. nichostrup siger:

    De har ingen grund til at blive i Sverige, når de ønsker at støtte IS, Så må de rejse hjem til muslim-land og støtte IS der. De har behov for det. De taber terræn hver dag i krigen. Men vi europærere skal ikke stå i jer i vejen. Vi vil også spare milliarden, hvis i rejser hjem

Mest læst