Kopierede/fra hoften

Erbil, Kurdistan-regionen, Irak. I 2018, fik kun 32.000 af omkring 1,5 millioner internt fordrevne og flygtninge fra Syrien lov til at vende hjem eller tage til et andet land som flygtninge. (Foto: cabinet.gov.krd)

Debatten om hvorvidt «norske» IS-kvinder, børn og tilfangetagne IS-krigere skal hjælpes «hjem» til Norge, vækker raseri i Mellemøsten. Jeg deler det raseri!

I 70´erne og 80´erne var «Orientalismen» et honnørord AKP-´ere og andre «progressive» i den norske andedam gerne tyede til for at vise deres intellektuelle overlegenhed. Begrebet var bragt frem af den palæstinensisk-amerikanske forfatter og filosof Edward Said, som i sin bog «Orientalismen» kritiserer vestlige eksperter og meningsdannere for at være euro-centriske. Det tog nogle år før opgøret med denne overfladiske og islamapologetiske retning blev taget, men det blev taget. Se her, eller læs  Ibn Warraqs bog «Defending the West – A Critique of Edward Said’s Orientalism». (Document.no har i alt 59 artikler om denne eminente kritiker af islam.)

Min påstand er at den norske debat om at IS-kvinder og børn «må hentes hjem til Norge» viser ny-orientalismen hos de norske besserwissere. Tillader man sig at sige at IS-kvinder og -børn ikke bør hentes «hjem» til Norge, bliver man straks smidt ud af det gode selskab. Ny-orientalisterne er ikke bare virkelighedsfjerne «eksperter», som kollega Øyvind Thuestad skriver i dag, i mine øjne er det dem, der er racistiske!

ANNONSE

Kurdistan har 1,5 millioner internt fordrevne og flygtninge. Tag derhen og spørg hvor mange af disse der synes det er fint at Norge og andre europæiske lande henter «sine IS-kvinder og -børn hjem» til behandling og offentlig understøttelse på for eksempel socialforvaltningen. Vær forberedt på stærke reaktioner! De aller fleste af dem drømmer om et liv med andet end en teltdug over hovedet. Majoriteten drømmer om at emigrere – flygte – til et land, hvor islamisterne ikke har magten og hvor deres børn kan tage en uddannelse.

Læs hvad folk udenfor de norske akademikeres elfenbenstårn siger om vor vestlige omgang med IS-folket:

It’s amazing to me that captured Western ISIS members are framed primarily as people who might or might not harm their home countries. They are colonizers who enslaved, raped and murdered Syrians and Iraqis. (Outrage in Syria, Iraq as ISIS Members Treated as Celebrities in West)

Læs hvad Hege Storhaug skriver på rights.no:

Yezidi-piger fanget af IS er blevet voldtaget af flere hundrede mænd. Piger på bare 10 år har født børn. Kvinder fortæller om hvordan de også blev mishandlet af IS-hustruer og deres børn som slaver for dem. Det er de sidstnævnte hustruer som trygler om at få lov til at komme tilbage til lande som Norge og Sverige. Med deres børn som kan være blevet trænet op til at dræbe. Forstår man fremdeles ikke alvoren?

Læs artiklen «ISIS killed my father, took my mother: Traumatized Yezidi children share tragic abduction stories».

Hvis eksperterne/besserwisserne/ny-orientalisterne og de norske politikere ønsker at hjælpe nogen, så burde de tilbyde at bygge børnehjem og skoler til flygtningene, de internt fordrevne og til de «norske» IS-børn – i irakisk Kurdistan eller i Syrien. Dersom de også var villige til at bidrage til at «af-programmere» børn som er blevet udsat for IS-indoktrinering, enten i IS-hjem eller i IS-lejre, ville de måske have fortjent vor respekt. I dag fortjener de vor foragt!

Køb Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

pastedGraphic.png

ANNONSE