Nyt

Irakiske sikkerhedstjeneste har advaret svenske kolleger om, at syv til otte IS-krigere er kommet til Sverige for at begå terrorhandlinger mod civile mål i Stockholm. Säpo tager informationen alvorlig, og sendte mandag mennesker til Bagdad for mere information.

Enligt Expressens källor har Säkerhetspolisen, Säpo, fått information från den irakiska säkerhetstjänsten om att sju till åtta IS-terrorister tagit sig in till Sverige för att utföra terrordåd i Stockholm. Nationella insatsstyrkan och piketen vid Stockholmspolisen har satts i förhöjd beredskap.

Informationen betecknas inom Säpo, Nationella operativa avdelningen Noa och Region Stockholm som en så kallad “Särskild händelse”. Redan under måndagen ska Säpo ha rest till Irak för att på plats försöka få mer information om den planerade terrorattacken.

http://www.expressen.se/nyheter/uppgift-sapo-satt-i-stabslage-efter-hot/

 

Topbillede: Osama Krayem fra Malmø var en af Bruxelles-terroristerne. Sverige ser ud til at have produceret IS-krigere på stribe. Nu vænder de hjem.

ANNONSE

16 svar til “IS-krigere har taget sig ind i Sverige for at begå terror i Stockholm”

 1. Naatiden siger:

  Vi kan være glade for at vi har kontroll med vår grense, for det er ikke så langt til Sverige. ..

  • Arbeidsrud siger:

   Vi HAR ikke kontroll med vår grense mot Sverige – den er for lang. Da måtte vi brukt både miner og piggtråd, samt patruljer med stående skyteordre….

 2. Jacob siger:

  Off topic: jeg klarer ikke å få opp document.no. Jeg får bare opp at adgang er “forbidden”. Hva skjer? Har dere mulighet å informere oss via document.dk?

 3. Fluenesherre siger:

  Tenk om det var en dag der f.eks paradegaten var pakket med barn, kanskje kongen sto på sin balkong.

 4. Lucifer451 siger:

  Står Mona Sahlin klar ved telefonen? Disse menneskene kan jo komme til å ringe om hjelp når som helst!

 5. NorgesRøst siger:

  Svensk sikkerhetspoliti sier at dette bare er rykter og ber folk leve som normalt og ikke la terroristene vinne. Samtidig ber de dem om å rapportere dersom de ser noe uvanlig eller merkelig. Samtidig sender de folk til Irak for å vite mer om hvilke opplysninger Irak sitter på i saken. Reine spagat-uttalelser med andre ord som spriker i alle retninger.

  Og uansett trenger man ikke bekymringmeldinger fra Irak om at IS-jihadister har reist til Sverige. Disse 8 er bare toppen av et ISfjell. Om de slår til denne uken, om en måned eller om et år kan man bare spekulere i, men ikke at de er i Sverige eller at de har hensikter om å begå terror. Usikkerhetsfaktoren er kapasitet, ikke vilje og mannskaper. Det kan jeg fortelle både det svenske sikkerhetspolitiet og Expressen uten vederlag for opplysningene. Dersom de egentlig ikke allerede vet det da.

  • Arbeidsrud siger:

   Var det ikke så at Kaplan også hadde blandet seg opp i Säpos arbeid for å få dem til å slutte å etterforske frontkjemperne som reiser til Syria? Spesielt at de-dere-vet har greid å infiltrere ett regjeringsparti, og slik sett er tett på maktens innerste sirkler. Tenk bare på all den sensitive informasjonen som nå er på avveie…

  • amobe siger:

   Det var det samme myndighetene sa under nedfallet fra Tsjernobyl. Lev som normalt og la barne leke ute som om ingenting har skjedd. Og det på samme tidspunkt hvor en som syklet fra Stjørdal inn til NTH viste at hans regnfrakk underveis var blitt selvlysende………….

 6. aeronomer siger:

  Så godt at vi i Norge har allestedsnærværende mediaintervjuobjekt og terrorforsker Lars Gule som i slike situasjoner kan berolige allmuen samt PST og myndigheter forøvrig med følgende krystallklare og autorative råd:
  – Hvis man ikke får informasjon om en helt konkret trussel i Norge, ser jeg ingen grunn til å gjeninnføre bevæpning. Men kommer det informasjon om at det er en forbindelse til Norge, vil det kunne settes inn tiltak, sier han i følge http://www.nrk.no/urix/terrorekspert_-_-fullt-mulig-at-is-planlegger-angrep-mot-stockholm-1.12918172
  Finnes hans motstykke i Danmark?

  • Arbeidsrud siger:

   Først når skudd og eksplosjoner lyder, får politiet lov å legge inn en søknad om bevæpning. Den må gis en grundig behandling, alle berørte parter må uttale seg – inkl IR, Kirkenes Verdensråd, KrF/V/SV, vaskekonene skal uttale seg etc.

   • amobe siger:

    Ja, det er derfor Anundsen har opprettet tallrike oppvarmede venteplasser langs busskurene inn til Oslo for IS-krigere.

    Her hos oss er all utrykningsaktivitet regulert av arbeidsmiljøloven og om noe “plutselig” inntreffer kreves det at fagforeningsforhandlinger umiddelbart trer i kraft om bl. a. uforutsette overtidsbetalinger og å følge legers høringsuttalelser om begrensning av belastningen som ev. overtidsøkter kan avgi.

    Det må da sannelig selv tilreisende menn fra Syria forstå og stille seg på vent en stund.

   • Nattuglen siger:

    Kirkenes Verdensråd? Finnmarkingenes svar på kalifatet?

 7. amobe siger:

  Tar personlig saken helt med ro og håper de kjører til Norge istedet.

  Det norske kongehuset inviterer nok til teselskap på slottet for å hylle den aller nyeste berikelsen og er det noen av disse IS-krigerne som føler seg sårbare utenfor dette fellesskapet av urene mennesker, finnes det jo alltid en varm armkrok hos PST’s Bjørnland en kan søke til.

  Og om en skulle bli arrestert vil Skei Grande & Hareide kjempe med nebb og klør for at vedkommende ikke lider noen overlast eller blir utvist. Tenke seg til å bli sendt tilbake til Syria som er en krigsskueplass når en kan leve og virke i fredelige Norge. Bolig i Oslo og økonomisk bistand skal en selvfølgelig også få, stakkars.
  Kanskje vanker det en jobb som terrorekspert ved Politihøgskolen også?

  Vær litt mer inkluderende for en gangs skyld på Dokument.dk,
  så går det hele nok snart over skal dere se.

  Med litt kjærlighet og forståelse kommer man langt.