Nyt

Censuren arbejder stadig mer intenst. I dag blev den alternative svenske youtubekanalen Swebb.tv lukket ned og flere års programarbejd blev slettet. Uden varsel.

Når man går ind på deres side på youtube får man nu denne besked:

 

För ett par timmar sedan upptäckte Youtube-användare att den populära alternativkanalen Swebb-tv hade försvunnit från Youtube. “Vi har inte fått en enda varning. Jag tror de skjuter sig själva i foten med detta,” säger Mikael Willgert som driver Swebb-tv.

Mikael Willgert tillbringade hela fredagen på Stockholms tingsrätt där han bevakade rättegången mot ASAP Rocky och hans två medåtalade. När den var slut upptäckte han ett flertal meddelanden på sin telefon om att hans otroligt populära Youtube-kanal blivit borttagen.

När Ingrid&Maria når Willgert är han vid gott mod. Han har ännu inte hunnit hem och därför inte läst de mejl som eventuellt kommit från Youtube, men säger bestämt att han aldrig fått några varningar om ”stötande” innehåll.

Inte en enda! Men kanalen har blivit allt mer populär på sista tiden. Vi har över en miljon visningar totalt och bara de senaste 90 dagarna 300 000 visningar, berättar Willgert.

Jag är rätt säker på att det verkliga problemet inte är att vi begått något ”hatbrott”, utan att vi kritiserar de internationella intressen som har stor påverkan på våra politiker. Vi har nått ut till stora grupper och det är troligen detta som fått någon att reagera. Vi har satt fingret på några ömma punkter uppenbarligen.

Jag tror att Youtube gör ett stort misstag här. Det här öppnar för deras konkurrenter och skapar nya möjligheter för dem. Visst blir det extra jobb för oss att ladda upp alla våra program på en annan kanal, men vi kommer såklart att göra det. Swebb-tv avstängt från Youtube

SwebbTV:s YouTube-kanal nedsläckt – flera års programmaterial utraderat og Youtube raderar Swebbtv: “Hets mot folkgrupp”

ANNONSE