Nyt

Det svenske svømmeforbunds leder Ulla Gustavsson er blevet tvunget til at gå af efter at hun reagerede negativt på et billede af en pige med slør, der skyder med luftgevær, som var lagt ud på en hjemmeside tilhørende en idrætsorganisation, melder svenske medier.

På Facebook havde Gustavsson kritiseret billedvalget med at det opmuntrer til æresrelateret undertrykkelse:

Vil de vise piger med invandrerbaggrund kan det gøres uden at de har slør på. Nu viser RF at de gouterer og opmuntrer til undertrykkelse, kønslemlæstelse, børneægteskab, æresvold.

Overfor sportsredaktionen til Sveriges Television (SVT) uddyber hun kritikken:

Det kan sende fejlagtige signaler, sløret står jo for nogle bestemte ting, er det vore værdier? Det er blandt andet en sexualisering af kvinden og nu vises det på små børn og det er det som jeg vender mig imod.

Som en følge af dette har forbundet ikke længere tillid til sin leder, som derfor har valgt at gå af, hedder det i en pressemeddelelse:

Vi har inte förtroende efter sättet hon uttryckt sig på och när styrelsen inte hade förtroende längre, så valde hon att avgå. Ulla har gjort väldigt mycket gott men dessa uttalanden har gjort att vi inte känner något förtroende och det förstår hon, säger Persson till SVT sport.

ANNONSE

Persson begrunder den manglende tillid overfor det svenske nyhedsbureau TT. Expressen skriver:

Vi skal arbejde med alles lige ret og så stemmer dette ikke overens med vor virksomhed, siger vice ordførende Stefan Persson til TT.

Lars Liljegren, en tidligere idrætsleder, er forbandet over at Gustavsson er blevet presset ud. Aftonbladet skriver:

Jag är ledsen, besviken och förbannad. Jag tycker att det här är ett nederlag för ganska mycket. För kvinnorna. För simningen. Ett nederlag för yttrandefriheten inom svensk idrott. Hon lämnar in med gråten i halsen, säger han.

 

ANNONSE