Nyt

Foto: Italiensk politi.

 

Den 22 år gamle gambiske asylsøger Alagie Touray er blevet arresteret af italiensk politi lige udenfor Napoli, sigtet for planlægning af et islamistisk terrorangreb, skriver Corriere del Mezzogiorno.

Gambieren, som kom ad søvejen til Messina på Sicilien i marts 2017 og boede i et asylmodtagelsescenter i Pozzuoli, var på vej ud af moskeen i Licola da politiet slog til.

Baggrunden for arrestationen var at den 22-årige via app-en Telegram havde modtaget en ordre fra ledelsen for IS, som han havde sværget troskap til i en video, om at gennemføre et køretøjsangreb i den syditalienske metropol.

Touray fik også instruktioner om hvordan angrebet skulle udføres. Lige før arrestationen havde han bedt sine kontakter om at bede for ham fordi han skulle gennemføre en opgave.

Efterforskningen af den gambiske asylsøger blev startet som følge af et tip fra den spanske efterretningstjeneste, som havde opdaget videoen. Den har været koordineret af statsadvokaten i Napoli, og er blevet gennemført af det hemmelige politi og specialenheden ROS tilhørende det halvmilitære politiet Carabinieri. Også finanspolitiet og fængselsbetjente har bidraget til efterforskningen.

ANNONSE

«Systemet fungerer», siger politichef Franco Gabrielli i en kommentar.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE