Nyt

Romans-sur-Isère efter terroren

En mand fra Sudan dræbte ved 11-tiden lørdag formiddag to personer med kniv og sårede syv i centrum af Romans-sur-Isère, lidt syd for Lyon i det sydøstlige Frankrig, inden han blev arresteret af det franske politi. Han var gået ind til en slagter for at få fat i en kniv, opplyser France Bleu.

Det første offer fik struben skåret over. Det var en mand i fyrrerene, som var ude at gå en tur med sin kæreste og søn. Derefter gik jihadisten ind i en kiosk og knivstak to ansatte og en kunde, før han gik videre til et supermarked. Han råbte «Allahu Akbar» før han gik til angreb på folk, fortalte vidner.

Flere af ofrene er livstruende såret, melder

Le Monde.

 

Motivet for angrebet er officielt uklart, men politikilder fortæller at sudaneseren råbte «Allahu akbar!» under angrebet. Anklagemyndighedens nationale antiterrorenhed overvejer om de skal efterforske sagen. Manden var ikke kendt af politiet eller andre sikkerhedsmyndigheder i forvejen.

ANNONSE

France Bleu oplyser at gerningsmanden er asylsøger. Han hedder Abdallah A.-O og skal være født i 1987, skriver Le Parisien.

Angrebet ser ud til at være blevet rettet mod tilfældige forbipasserende. Kilder med indsigt i efterforskningen fortæller, at gerningsmanden boede i nærheden af gerningsstedet, og at hans værelseskammerat også er pågrebet.

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid