Nyt

Foto: Trollbackevägen i Kalmar – Google Maps

I september 2017 i Kalmar i Sverige var den 40 år gamle kvinde på vej hjem alene efter at have fulgt nogle af sine gæster et stykke på vejen da de forlod festen. På hjemvejen traf hun tre unge mænd. En af dem blev særdeles nærgående og lagde armen om hende. Hun forsøgte at spøge med det og sagde at hun skulle hjem. Da blev det brat mere alvorligt. Hun blev trukket bort fra cykelstien og kastet til jorden.

Kvinden fortæller at de unge mænd lo og trak bukserne og trusserne af hende. Derefter voldtog de hende efter tur. En af voldtægtsmændene tog billeder af kvinden i svært ydmygende situationer.

Hendes partner undrede sig over, hvor hun blev af og kontaktede politiet da hun ikke kom hjem. Politiet fandt den stærkt medtagne kvinde, men ingen gerningsmænd. DNA-spor blev sikret både fra kvinden og området rundt omkring. Signalementet på de tre voldtægtsforbrydere gjorde at politiet og anklageren mente at de kunne komme fra et asylmodtagelsescenter for mindreårige i nærheden af gerningsstedet. Anklageren forlangte oplysninger om beboerne på centret, men kommunen svarede nej. Anklagemyndigheden fandt dette mærkeligt:

ANNONSE

– Det er meget mærkeligt, siger anklageren Bengt Wahlström. Mistanken byggede på nærheden til HVB-hjemmet og gennem beskrivelsen af gerningsmændene. Jeg ville have navn og telefonnummer på dem, som boede på stedet. Det finder jeg ikke integritetskrænkende.

– Det handler om en meget alvorlig forbrydelse. At én myndighed så skal kunne sætte en kæp i hjulet for en anden myndigheds udredning er ikke acceptabelt.

– Hvis lovgivningen tolkes på den her måde, må den helt enkelt ændres. Dette er ikke rimeligt.

Migrationsverket var mere behjælpelig end Kalmar Kommune og to af de unge mænd blev identificeret i februar. De kom fra Afghanistan i 2015 og havde boet på et lokalt modtagelsescenter for mindreårige siden da. De to hedder Mohammad Gul Nori og Bagher Darvishi. Som sædvanligt er det gerningsmændenes alder som er udslagsgivende for strafudmålingen og det var uklart, hvor gamle de to afghanerne var da de gennemførte gruppevoldtægten. De erklærede sig ikke skyldige og nægtede at have været på gerningsstedet. DNA-sporene sagde noget andet og så mente de i stedet at kvinden havde taget initiativet til samleje med dem.

Tingretten fastsatte at den ældste af de to havde været 17 år og ni måneder og den yngste 16 år og ni måneder på gerningstidspunktet. Minimumstraffen for grov voldtægt i Sverige er fire års fængsel, men det gælder for gerningsmænd over 18 år. De to afghanere fik henholdsvis 11 og 14 måneder på ungdomsinstitution, og kun den ældste blev idømt lukket ophold. Efter at de har udstået den idømte straf bliver de udvist fra Sverige og må ikke rejse ind igen de næste ti år.

Den tredje voldtægtsmand er ikke fundet. De to pågrebne asylsøgere har ikke villet opgive hans identitet.

Østra Småland Nyheterna

 

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte