Nyt

Foto: Italiensk politi.

Efterforskningen af imamen ved det islamske «kulturcenteret» i Foggia i det sydøstlige Italien som blev arresteret i forrige uge, tegner ikke et portræt af en hvilken som helst ekstremist.

Den 58 år gamle egypter Mohy Abdel Rahman – som har opnået italiensk statsborgerskab via ægteskab med en 21 år ældre kvinde – havde forbindelser til IS, og i egenskab af «lærer» ved Al Dawa-centret indoktrinerede han børn til jihad på en måde som ifølge de italienske myndigheder er uden sidestykke i Vesten. 

La Stampa skriver at Rahman, som blev overvåget med skjult kamera, i weekenderne «underviste» femten elever mellem fire og ti år, i hovedsagen marokkanske 2. generations indvandrere, blandt andet ved at forherlige martyriet i islams tjeneste med smittende entusiasme. 

En videooptagelse viser dem i trance mens læreren indoktrinerer dem på denne måde: «Jeg opfordrer jer til at bekæmpe de vantro. Skær hovedet af dem med deres egne sværd. I må knuse kranierne og drikke deres blod for at nå sejren.» Derefter minder han om at Muhammeds fjende Abu Jahl blev dræbt af helt unge ”krigere på tolv år. Forstår I? Forstår I?” Han undlader ikke at «fordømme fejringen» af jul og påske, «og husk at jøderne er satan selv. De er rige, de bor i fæstninger, og er altid parat til krig.» Og endelig: «I skal ramme dem med jeres projektiler og bombebælter. Spræng de vantros kroppe, ateisterne og de arabiske tyranner i luften, og glem ikke bomberne, som skaber de største af katastroferne og grusomhederne. De er den bedste vej til himmelens velsignelse.» Han gav også ganske detaljerede instruktioner i, hvordan bomberne skulle bygges.

I forbindelse med arrestationen af Rahman, har bagmandspolitiet beslaglagt 370.000 euro som «kulturcenteret» havde på tre forskellige bankkonti. Pengene kom fra zakat, altså indsamling blandt centerets medlemmer, og de blev ikke kun brugt i tråd hensigten, altså undervisning i arabisk sprog og kultur. 

ANNONSE

Egypteren havnede i det hemmelige politis søgelys på grund af kontakter med en tidligere fremmedkriger kaldt «tjetjenske Ali», som både har kæmpet i Syrien og for «emiratet i Kaukasus». 

Forældrene så en leder i Rahman, og måske havde de ikke helt forstået, hvilken type han var, kommenterer en efterforsker overfor La Stampa.

«Måske», gentager Torino-avisen sarkastisk.

 

ANNONSE