Nyt

Stillbillede: La Repubblica.

Mindst seks personer af udenlandsk oprindelse er lørdag formiddag blevet såret, fire af dem alvorligt, i en skudepisode i centrum af byen Macerata i Italien.

En hvid mand, som skal have skudt mod folk fra en bil, er anholdt, og borgmesteren i byen – ikke langt fra Adriaterhavet i Marche-regionen i Midt-Italia – opfordrer folk til at holde sig hjemme, skriver Corriere della Sera

Den pågrebne siges at være en ung italiener fra Macerata, som skal have skudt med en Glock-pistol fra en Alfa 147. Han havde glatbarberet hoved og det italienske flag rundt om halsen, og han råbte «Leve Italien!» da han blev arresteret. Vedkommende mistænkes for at tilhøre et højreekstremt miljø og han skal ifølge La Repubblica have gjort fascisthilsen.

Skudepisoden fandt sted i et område, hvor der foregår narkotikahandel. Baggrunden for det som skete, er endnu ikke klarlagt, men en af politiets hypoteser er at det handler om et hævnangreb mod nigerianere.

ANNONSE

Baggrunden for en sådan motivation kan være at finde i en kriminalsag – netop fra Macerata – som fylder italienske medier i disse dage, hvor en nigeriansk narkotikasælgende asylsøger med udløbet opholdstilladelse mistænkes for at have dræbt og parteret en 18 år gammel italiensk pige som tilhørte et narkomiljø.

 

ANNONSE