Nyt

Julemarkedet ved Schloßberg i Graz, Østrig. Stillbillede: YouTube.

 

En 25-årig mand fra Bosnien blev sidste weekend arresteret af østrigsk politi for at have planlagt et terrorangreb med et køretøj mod et julemarked i Graz, hvor han boede i et nødherberg for hjemløse, hedder det i en pressemeddelelse fra Austria Presse Agentur (APA) som er offentliggjort i Wiener-avisen Der Standard.

Sikkerhedstjeneste og antiterrorpoliti fik grebet ind i tide, takket være et tip. Politiet oplyser, at bosnieren ved flere lejligheder havde set videoer af lignende terrorangreb og ytret sig radikalt og voldsforherligende i nærvær af andre – også i herberget, hvor han holdt til.

Til Kronen Zeitung, som præciserer, at bosnieren er islamist, oplyser kilder, at manden ønskede at gennemføre et angreb af samme type som i Berlin i fjor, og dræbe så mange som muligt.

ANNONSE

Den 19. december 2016 blev 12 mennesker dræbt og 56 såret, da den afviste tunesiske asylsøger Anis Amri med en lastbil pløjede sig gennem folkemængden ved julemarkedet i Berlin. Amri – som sympatiserede med Islamske Staten (IS) – stak af, men blev fire dage senere dræbt i skuddveksling med italiensk politi i Milano.

Det vides ikke, om bosnieren havde medsammensvorne. Det ligger dog fast, at han i et års tid regelmæssigt har frekventeret en radikal baggårdsmoské med IS-forbindelser, drevet af muslimbrødrene i Graz – nærmere bestemt Taqwa-moskeen i Kalvarienbergstraße.

I lyset af, hvad man har lært de seneste femten år, er det bemærkelsesværdigt, at sådanne fjendtlige institutioner får lov til at eksistere.

«Det viser sig endnu en gang, at vi fortsat skal være på vagt», siger indenrigsminister Wolfgang Sobotka (ÖVP) i en kommentar til sagen. No shit, Sherlock.

Document er forresten ikke alene om at bringe nyt om julemarkeder i den tysksproglige verden. Den norske Dagsavisen kan fortælle, at det findes boder med dildoer på et julemarked i Reeperbahn i Hamburg. Det er også muligt at købe chokoladepeniser man kan slikke på. Dagsavisen modtager ca. 40 millioner kroner pr. år i mediestøtte. Betal din skat med glæde – og god, terrorfri dildo-jul.

ANNONSE