Nyt

Sveriges udgifter til modtagelse af asylsøgere stiger voldsomt. Sidste år kostede masseindvandringen de svenske skatteydere 73.000.000.000 kroner.

Ugemagasinet Affärsvärlden har nærlæst Migrationsverkets årsrapport for sidste år og konkluderet, at myndighedernes samlede omkostninger var 73 milliarder svenske kroner.

Det er lidt mere en de samlede udgifter til  «forsvar og samfunnets kriseberedskap», som foreløbig er beregnet til at koste 49,3 milliarder kroner, og det som var politiets budget for 2016: ca. 23 milliarder kr..

Dette er vel at mærke kun udgifterne til selve modtagelsen af asylsøgerne. Tallene siger intet om de udgifter, der påløber efter at immigranterne ikke længere er Migrationsverkets ansvar.

Myndighetens kostnader för 2016 uppgick till cirka 59 miljarder kronor. I siffran ingår bland annat ersättningar till asylsökande, kommuner och landsting (32,7 miljarder kronor), bostäder för asylsökande (7,0 miljarder kronor), ersättningar för ensamkommande barn (6,1 miljarder kronor) och schablonersättningar (5,2 miljarder kronor). I siffran ingår även kostnader för Migrationsverkets personal, lokaler och driftskostnader med mera, vilka uppgick till närmare 13 miljarder kronor.

I tillæg til disse udgifter har Migrationsverket yderligere udgifter for 14 milliarder kroner. Disse udgifter er hovedsagelig fordringer fra kommuner og len, fremgår det af årsrapporten. Dermed summer de samlede udgifter for 2016 sig op til 73 milliarder svenske kroner.

På plussiden noterer Migrationsverket et bidrag fra EU på 186 millioner kroner. To-tre promille af totaludgifterne. En dråbe i havet.

Men Mikael Ribbenvik, fungerende generaldirektør i Migrationsverket, mener ikke, at man kun skal tænke på det pekuniære – på kroner og ører:

Redovisningen av siffror och fakta säger mycket men jag vill också lyfta fram de människor som vi möter varje dag i vår verksamhet. Jag tänker framför allt på dem som har flytt undan våldet i Syrien och andra länder. Genom vårt uppdrag kan vi ge skydd åt dem som riskerar sitt liv och sin frihet, en möjlighet att börja leva igen, känna trygghet och framtidshopp, skriver han i en kommentar i rapporten.

Ugemagasinet Affärsvärlden blev grundlagt i 1901 og skriver om børs- og finansnyheder. Bladet har modtaget flere priser for sin journalistik, og blev i 2009 kåret til årets tidsskrift.

 

Affärsvärlden: Migrationsverkets kostnader för 2016

ANNONSE

Ét svar til “Sverige bruger flere penge på modtagelse af migranter end på politi og forsvar til sammen”

  1. KnudMadsen siger:

    Der er vel ikke noget galt i den udgift?
    Jvf. David Trash er der jo penge i lortet, og så må vi ikke glemme værdien af kulturberigelsen.
    Alt i alt: hvis det er mere værd, er det vel ligefrem billigt?
    Og så må vi ikke glemme, at 80% af svensken ønsker det således. I modsat fald ville de have stemt på SD! Men det gør de ikke, såååeh det – – – – – –