Nyt

Dala Airport i Borlänge i Dalarna.

1.000 asylsøgere flyves direkte til Dalarna i Sverige – i dag lander det første fly med 177 migranter. Asylsøgere er de kun af navn; så godt som alle kommer for at blive.

Den svenske regering har indvilliget i at tage imod 3.000 syriske og afrikanske asylsøgere som ankom til Grækenland og Italien i 2015. Svenske myndigheder har oprettet en veritabel luftbro for at flyve dem direkte til Sverige.

I juni landede det første direkte fly med 250 asylsøgende afrikanere og syrere i Luleå, som vi omtalte 15. juni: 3.000 asylsøkere i luftbro til Sverige – mediene er tause

Der var påfaldende stille i de svenske medier, da den første sending landede. SVT havde et indslag i sin lokale udsendelse.

Hver tredje uge frem til oktober kommer en ny flylast med migranter – i alt 3.000.

Luftbroen af asylsøgere kommer som følge af EU-aftalen om fordeling af asylsøgere mellem EU-landene – plus Norge, som allerede har modtaget næsten alle de 1.500 man lovede at tage imod.

Det første flyet lander altså i morgen på Dala Airport i Borlänge i Dalarna. I en pressemeddelelse fra Migrationsverket hedder det:

– De som kommer är asylsökande som väntat i Grekland på att få sin asylansökan prövad. En del har väntat där sedan den extraordinära hösten 2015, säger Migrationsverkets Sara Åhman, ansvarig för omplaceringarna i regionen.

«I region Mitt berörs främst Dalarna- och Gävleborgs län då de sökande landar i Borlänge och bor i Gävle medan ansökan prövas», skriver Migrationsverket.

Asylsøgerne kommer fra Syrien og Eritrea.

– Efter både planering och förberedelser är vi mer än redo att ta emot, säger Sara Åhman.

Asylansøgningerne skal hastebehandles, og Migrationsverket forsikrede i juni om, at næsten alle får lov at blive i Sverige:

– De allra flesta kommer att få stanna, mellan 90-100 procent. Vi tar inte emot folk på det här viset som vi måste skicka tillbaka, sa Migrationsverkets enhetschef Per-Erik Bjurholt til SVT Nyheter.

Samtiden citerer den svenske økonom Jan Tullberg, som siger, at de samlede omkostninger for migranterne bliver mindst 7,5 milliarder svenske kroner:

– Vissa beräknar 7,5 miljarder kronor, andra beräkningar visar på 12 miljarder kronor, säger Jan Tullberg i en intervju i Swebb-tv.

 

Fria Tider: 1.000 asylsökare flygs direkt till Dalarna

Migrationsverket: Från Grekland till Borlänge och Gävle – nu flygs omplacerade asylsökande inom EU hit

Samtiden: FÖRSTA PLANET LANDADE I LULEÅ UNDER MEDIETYSTN

ANNONSE

2 svar til “1000 asylsøgende migranter flyves direkte til Dalarna i Sverige”

  1. KnudMadsen siger:

    Det rene, skære rablende vanvid. Stakkels Sverigstan! Selv ikke i den fjerneste udørk kan fredelige mennesker være i fred for terroristspirer.

  2. Gunn Fors siger:

    Jag orkar snart inte läsa mer om alla svenska dumheter.