Kopierede/fra hoften

Det er en stor fordel at have været aktiv på den voldelige venstrefløj, hvis man vil gøre karriere som filmkonsulent for dokumentarfilm hos Det Danske Filminstitut. Tre af de fire seneste filmkonsulenter for dokumentarfilm kommer fra det samme autonome miljø på den voldelige yderste venstrefløj.

Alle tre filmkonsulenter har en fortid som aktivister på den venstreorienterede lokal-tv-station TV Stop, og de har alle tre været i politiets varetægt i forbindelse med politisk aktivisme.

Det drejer sig om de venstreorienterede filmfolk Helle Hansen, Jesper Jack Jørgensen og Frank Piasecki Poulsen.

Skatteydernes penge går til ansættelser af ekstremister med samme ræverøde verdenssyn. Det kan godt være, at Det Danske Filminstitut er omfattet af armslængdeprincippet, men der er ingen politisk diversitet blandt de ansatte.

***

Hvem er de autonome filmkonsulenter fra den yderste voldelige venstrefløj?

– Jesper Jack Jørgensen har en fortid på den autonome tv-station ‘TV Stop’, der fra 1987-2006 fungerede som skatteyderfinansieret talerør for den voldelige BZ-bevægelse og stenkastende autonome i København.

Den autonome Jesper Jack Sørensen bliver anholdt af svensk politi 30. november 1994 i forbindelse med nogle ‘anti-nazistiske’ demonstrationer I Skåne. Jesper Jack Sørensen bliver sammen med en kollega fra TV Stop tilbageholdt i et jernbur af svensk politi.

ANNONSE

“Selvfølgelig klager jeg over den utrolig grove behandling,” siger Jesper Jack Jørgensen i 1994.

Jesper Jack Jørgensen bliver uddannet fra Den Danske Filmskole i 1997, og han bliver ansat som filmkonsulent for dokumentarfilm i 2009.

Den autonome filmkonsulent bliver dog fyret efter en større narkoskandale i 2010, hvor Jesper Jack Jørgensen under et af Filminstituttets ‘seminarer’ på et hotel i Nordsjælland indtager kokain og gladeligt deler sin narko med andre.

“Jack snitter og snuser. Han lægger en bane på sin håndryg og rækker mig sit lille personlige støvsugerør,” skriver journalisten René Fredensborg.

Under filmseminaret bliver der også røget hash, og Det Danske Filminstitut er efter udskejelserne ikke længere velkommen på luksushotellet.

Jesper Jack Jørgensen er som filmkonsulent med til at bestemme, hvilke film, der skal modtage millioner af skattekroner i statslig filmstøtte, og den rolle har han altså forvaltet i en narkorus.

Efter kokain-fyringen fra Det Danske Filminstitut modtager Jesper Jack Jørgensen dog stadig store summer af støttekroner til sine filmprojekter. Senest til en dokumentarfilm, der i et positivt lys skildrer en imam i sit islamiske arbejde i Danmark.

***

– Helle Hansen begynder at arbejde for den venstreorienterede aktivistavis ‘Ugeavisen København’ i 1985. Den autonome Helle Hansen har nære kontakter og venner i den voldelige BZ-bevægelse. Hun begynder i 1988 på TV Stop, der har til formål at dække den yderste venstrefløjs aktiviteter.

“På den måde var der mange paralleller mellem TV Stop og BZ. Man havde lyst til, at der skulle ske noget, man havde lyst til at protestere mod systemet,” forklarer Helle Hansen

Senere er Helle Hansen med til at danne filmselskabet RåFilm, hvor hun blandt andet laver en ukritisk dokumentarfilm om den voldelige venstrefløjsgruppe ‘Antifa’ i Tyskland. Lige nu overvejer de amerikanske myndigheder at sætte voldsbevægelsen ‘Antifa’ på listen over terrorgrupper.

Helle Hansen laver også filmen ‘Ordet fanger’, der behandler retorikken i indvandrerdebatten i Danmark.

“Når højt profilerede politikere taler om indvandrernes middelalderlige tankegange, er det en negativ stempling af en hel gruppe,” siger Helle Hansen

Den stærkt venstreorienterede film om ‘tonen’ i indvandrerdebatten bliver selvfølgelig vist på Danmark Radio i 2012. Licensbetalerne får endnu engang regningen for den ræverøde propaganda.

Helle Hansen bliver i medierne betegnet som både aktivist og autonom. I 1990’erne bliver hun dømt i By- og Landsretten for ulovlig indtrængen hjemme hos politikeren Svend Auken. Helle Hansen filmer og interviewer sine autonome venner, mens de begår hærværk i haven hos den socialdemokratiske politiker. Helle Hansen bliver dog frikendt i Højesteret, fordi ‘offentlighedens interesse’ vægter mere end Svend Aukens ret til et privatliv.

Helle Hansen efterfølger i 2011 den narkosniffende filmkonsulent Jesper Jack Jørgensen.

Inden Helle Hansen lander jobbet som filmkonsulent for dokumentarfilm på Filminstituttet, får hun bevilliget filmstøtte og skattekroner til en ukritisk dokumentarfilm om sine gode venner i den voldelige BZ-bevægelse.

***

Frank Piasecki Poulsen har ligesom sine forgængere – Helle Hansen og Jesper Jack Jørgensen – en fortid på den autonome venstrefløj og tv-stationen TV Stop.

Som 23-årig elev på Den Danske Filmskole bliver Frank Piasecki Poulsen sigtet for et overfald på Pia Kjærsgaard i marts 1998. Politikeren fra Dansk Folkeparti er taget til Nørrebro for at deltage i et radiointerview, men hun bliver mødt af en stor gruppe autonome, som Frank Piasecki Poulsen er en del af. Døren til Pia Kjærsgaards taxa bliver revet op af en fyr, der tildeler den kvindelige politiker slag og spark.

”Hun (Pia Kjærsgaard, red.) skal bare fise af. Hun er racist, og hun har intet at gøre her,” siger Frank Piasecki Poulsen til DR i 1998.

Pia Kjærsgaard udpeger Frank Piasecki Poulsen som sin overfaldsmand ud fra tv-optagelser. Han bliver varetægtsfængslet i syv dage, men erklærer sig uskyldig og ender med at blive frikendt på grund af manglende bevisbyrde.

Frank Piasecki Poulsen er en central del af de autonome optøjer omkring Pia Kjærsgaard, og den 23-årige filmstuderende bliver af Københavns Politi beskyldt for stenkast på Nørrebro:

“Vi har allerede haft ham (Frank Piasecki Poulsen, red.) efterlyst, fordi han i forbindelse med balladen blev anholdt for at have kastet med sten mod politiet,” siger kriminalinspektør Aksel Norsgård fra Københavns Politi i marts 1998.

Den autonome Frank Piasecki Poulsen er dømt for at befri en anholdt, for fornærmelser mod politiet og for i to tilfælde at have afgivet løgnagtige forklaringer til offentlige myndigheder. Frank Piasecki Poulsen er også blevet sigtet for at have deltaget i hærværk mod asylcenteret Sandholmlejren sammen med andre autonome, og han er dømt for ulovlig indtrængen i Perus ambassade i København.

Frank Piasecki Poulsen har et nært forhold til den tidligere filmkonsulent Jesper Jack Jørgensen, og de er begge en del af det autonome miljø i 1990’erne. Frank Piasecki Poulsen er også en af de første til at forsvare Jesper Jack Jørgensen, da han bliver fyret på grund af sit narkoforbrug i forbindelse med arbejdet på Filminstituttet.

”Hvis du ser mig på gaden, bør du gå over på den anden side. Fuck dig, din lille undermåler,” skriver Frank Poulsen til den journalist, der har beskrevet Jesper Jack Jørgensens kokainmisbrug.

Rigtige filmkonsulent-venner hjælper gerne hinanden.

Frank Piasecki Poulsen bliver ansat som filmkonsulent for dokumentarfilm på Det Dansk Filminstitut i oktober 2019.

***

Det synes næsten at være et krav fra Det Danske Filminstituts side, at instituttets filmkonsulenter for dokumentarfilm har en fortid på den venstreekstreme fløj, hvor stenkast, hærværk og trusler mod politiske modstandere er en naturlig ting.

Der er noget galt med dømmekraften, når man ansætter tre filmkonsulenter, der alle har rødder på den voldelige yderste venstrefløj i København.

Frank Piasecki Poulsen vil først udtale sig efter 1. oktober, når han starter i sit ny job. Claus Ladegaard, der er direktør for Det Danske Filminstitut, har ikke yderligere kommentarer til sagen om Frank Piasecki Poulsen.

Den venstreekstreme og voldelige Frank Piasecki Poulsen skal som filmkonsulent være med til at fordele 53,4 millioner skattekroner om året til andre filmfolk.

(Mere om Frank Piasecki Poulsens deltagelse i overfaldet på Pia Kjærsgaard på Nørrebro her)

Se også
Vild med terror? Omar El-Hussein ‘s ‘blomster-ven’ svinger danseskoene.

ANNONSE