Kommentar

Natten til den 19. november blev en festival i Crépoli det sydøstlige Frankrig, en landsby med et par hundrede indbyggere, udsat for et morderisk angreb. 16-årige Thomas blev stukket ihjel af en bande, der ser ud til specifikt at have sat sig for at dræbe hvide mennesker.

Angriberne siges at have haft indvandrerbaggrund. Angrebet i Crépol har skabt nye spændinger i Frankrig, som igen blev rystet af store immigrant optøjer denne sommer.

Den franske indenrigsminister Gérald Darmanin har meddelt at gruppen Division Martel oppløses nu efter flere voldsomme sammenstød. Ministeren hævder på Twitter/X, at den lille gruppe opfordrer til vold og racehad og ikke har nogen plads i Den Franske Republik.

Division Martel blev dannet i 2022 og bestod af omkring tredive medlemmer. De siges at have været involveret i planlægningen af ​​angreb i Paris mod tilhængere af nordafrikansk oprindelse under semifinalen i FIFA World Cup med Frankrig mod Marokko den 14. december 2022.

ANNONSE

Darmanin vil opløse gruppen efter en protest fra dem i byen Romans-sur-Isère natten til den 26. november. De var gået til et område af byen, hvor flere personer, der var involveret i det dødelige knivdrab i Crépol, kom fra.

Gruppen blev blokeret af politiet, som de havde stødt sammen med i en længere periode. Dette førte til anholdelse og øjeblikkelig dom af seks medlemmer af gruppen, som nu afsoner mellem seks og ti måneder i fængsel.

Minister Gérald Darmanin udtaler, at Frankrig har undgået et “borgerkrigsscenario”, fordi myndighederne har handlet beslutsomt mod Division Martel. Han tilføjede, at drabet på teenageren Thomas var en “tragedie”, men at regeringen ikke vil tillade nogen “at stå i statens navn for at uddele retfærdighed”.

Navnet Martel er åbenbart en reference til den frankiske hersker Karl Martell, som i år 732 stoppede med at invadere arabere i et stort slag ved Poitiers. Positive henvisninger til en fransk hersker, der stoppede en muslimsk invasion, anses klart for farlige og hadefulde af myndighederne i det nuværende Frankrig.

En fransk meningsmåling viste for nylig, at 91 procent af de adspurgte frygter en eskalering af vold og sammenstød mellem forskellige sociale grupper i landet.

Boualem Sansal: Angrepet i Crépol var en pogrom

– Frankrike risikerer borgerkrig

Køb “Islamisk Fascisme” af Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag