Nyt

Volden fortsætter med at sprede sig i alle dele af det franske samfund, også i skolerne.

En skoledreng i det nordlige Frankrig råbte “Allahu akbar“, da han jagtede to af sine klassekammerater med en tapetkniv. Dette er det seneste i en række islamisk-inspirerede angreb i landet.

Den 14-årige, som ikke er navngivet, jagtede to elever i sin klasse gennem korridorerne på Collège De La Morinie i Saint-Omer i Pas-de-Calais-regionen i det nordlige Frankrig.

Politikilder fortalte lokale medier, at ingen så ud til at være kommet til skade, da en supervisor satte en stopper for hændelsen. Drengen var kendt af politiet.

I december har der været en række trusler og angreb mod franske skoler og børnehaver.

Personalet i en børnehave i Créteil, en forstad til Paris, blev konfronteret med en truende mand, der viftede med en kniv. Efter at have henvendt sig til direktøren for Les minis Kids-creche, henvendte manden sig til hende med en 15 cm kniv og erklærede: “Du er en jøde, du er en zionist, fem af os vil komme og voldtage dig, skære dig op, som de gjorde i Gaza” . Anklagere har åbnet en undersøgelse af trusler baseret på “race, etnicitet, nationalitet eller religion”.

Dette skete kun få timer efter en 12 år gammel skolepige blev tilbageholdt af personale og tilbageholdt af politiet efter at have truet sin engelsklærer med en kniv under timerne på en skole i Rennes. Anklageren sagde, at pigen erklærede, at hun ønskede at udføre sit angreb “ligesom det i Arras”, med henvisning til terrorangreb 13. oktober, hvor læreren Dominique Bernard blev stukket ihjel af en jihadist på en gymnasieskole i den nordfranske by.

ANNONSE

Et par dage tidligere skal en lærer på Jacques Cartier-skolen i Issou, vest for Paris, ha frygtet for sit liv, efter at en gruppe muslimske studerende truede hende og anklagede hende for racisme, da hun viste et italiensk renæssancemaleri for klassen.

Seks teenagere blev for nylig idømt relativt milde straffe for medvirken til drabet og halshugningen af ​​læreren Samuel Paty i 2020.

Disciplinærrådet i Frankrigs undervisningsministerium har sanktioneret 605 elever efter hændelser, der forstyrrede hyldesten til de myrdede lærere Dominique Bernard og Samuel Paty i oktober. Både Bernard og Paty blev myrdet af militante muslimer.

74 % af muslimer mellem 18 og 25 år i Frankrig siger, at de sætter islamisk sharia-lov over den franske republiks love.

En fransk meningsmåling viser, at 91 procent af de adspurgte frygter en eskalering af vold og sammenstød mellem forskellige sociale grupper i landet.

Efter et dødeligt angreb i landsbyen Crépol advarer partilederen Marine Le Pen at alvorlig vold i Frankrige nu også breder sig ud til dem der bor på landet.

Køb Susanne Wiesingers bog “Kulturkamp i klasserrommet” her! Du kan også købe e- book her.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden