Nyt

Frankrig har nedjusteret åbningsceremonien for sommerlegene, som skal finde sted på bredden af Seinen i juli. Chefen for det franske cyberforsvar advarer om, at sommer-OL 2024 i Paris er et “mål”. Den franske efterretningstjeneste har advaret mod at afholde den olympiske åbningsceremoni som planlagt på grund af risikoen for selvmordsangreb. De har registreret øget aktivitet blandt franskbaserede centralasiatiske muslimer.

Også udenlandske stater

Udenlandske stater kan også være interesserede i at “forstyrre åbningsceremonien eller skabe problemer i den offentlige transport”.

– De Olympiske Lege vil helt klart være et mål. Vi forbereder os på alle typer angreb. Det værste scenarie er, at vi bliver oversvømmet af mindre angreb,” siger Vincent Strubel fra det franske cyberforsvar ifølge France24.

Kun “halvdelen” af åbningsceremonien

Både med hver deltagende nations flagbærere vil passere i hjertet af Paris. 104.000 tilskuere vil overvære åbningsceremonien på bredden af Seinen, mens 222.000 vil se på fra broer og gader, sagde den franske indenrigsminister Gérald Darmanin tirsdag.

Det er omkring halvdelen af det antal tilskuere, Darmanin oprindeligt foreslog. I oktober 2022 diskuterede han muligheden for at byde 600.000 tilskuere velkommen under den officielle åbning af sommerlegene.

Første gang i det offentlige rum

En anonym embedsmand fra indenrigsministeriet sagde ifølge PoliticoPolitico, at præsident Emmanuel Macron krævede reduktion i kapaciteten, på grund af bekymringer, om kontrol med folkemængden og sikkerhed, da åbningsceremonien for første gang, nogensinde, finder sted i et offentligt rum og ikke på et stadion.

ANNONSE

Islamisk terror

Ifølge den samme embedsmand har de franske efterretningstjenester, indtil videre, ikke afsløret nogen planer om terrorangreb rettet mod legene. Han tilføjede, at “den største trussel er islamisk terrorisme”..

Billetter til havnefronten er blevet sat til salg, og prisen for nogle af dem er flere tusinde euro. Det var forventet, at billigere billetter ville blive gjort tilgængelige for offentligheden, men de vil kun blive distribueret gratis af legenes partnere.

 

 

Køb “The Strange Death of Europe“!

ANNONSE

Mest læst