Kopierede/fra hoften

Fire er såret i et nyt skyderi i Bruxelles. Den svenske EU-parlamentariker, Tomas Tobé, fortæller, at en af ​​hans kolleger er blandt de kvæstede. En af de kvæstede er alvorligt såret. For svensken skal kvæstelserne være mindre alvorligt.

Tobé er leder af den svenske gruppe af EU-parlamentarikere.

Belgisk politi siger til avisen Le Soir, at der ikke er tale om en terrorhandling.

– En af vores medarbejdere er blevet såret i en skudepisode i Bruxelles. Forfærdeligt. Vedkommende er i behandling lige nu, tilstanden anses ikke for kritisk, skriver Tobé på X/Twitter.

Men denne forsikring virker ikke overbevisende. Politiet virker alt for opsat på at lægge spekulationerne til ro. Det er ikke længe siden, at to svenske fodboldtilhængere blev skudt og dræbt i Bruxelles.

En anden EU-parlamentariker, Jørgen Warborn, bekræfter, at en af ​​deres medarbejdere er såret.

– Det er en ansat hos os, lige nu vil jeg ikke sige mere end det, siger han.

Alarmen om skyderiet kom klokken 19.30 onsdag aften.

Et vidne fortæller til Le Soir, at den formodede skytte var en mand, der begyndte at skyde “flere gange”, hvorefter der udbrød panik blandt de mennesker, der var der. Vidnet fortæller også, at han så en såret kvinde flyve. Hun var blevet skudt i benet.

Politiet formoder, at hændelsen kan hænge sammen med bandekriminalitet. Det bekræftes også af Ixelles’ borgmester Christos Doulkeridis, som oplyser, at de undersøger forbindelser til “bybander”.

Den siger, at terrorisme indtil videre er udelukket. Men er det ikke en lidt for hurtig konklusion, i betragtning af at man ikke ved andet end at der er skudt på åben gade.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Bidens store bagslag