Kommentar

Den israelske regering har godkendt opførelsen af ​​1.700 nye boliger i Øst-Jerusalem, rapporterer Peace Now. Boligerne ligger på begge sider af den såkaldte grønne linje. Med beslutningen signalerer regeringen, at Øst-Jerusalem vil forblive på israelske hænder i en overskuelig fremtid. Palæstinensernes drøm om Øst-Jerusalem som hovedstad i en palæstinensisk stat er historie.

Det er kun få dage siden, at Kamala Harris stod i Dubai og talte om, at en to-statsløsning skal være svaret på den igangværende krig. Den israelske regering har indirekte tilkendegivet, at det ikke vil ske. Det internationale samfund og medierne taler alltid om folkeretten og bruger ordet “besat”. Vestbredden er de facto israelsk. Med massakren den 7. oktober mistede Hamas chancen for en ny fredsløsning.

Israel vil aldrig løbe risikoen ved at få en uafhængig palæstinensisk stat som en nabo, der risikerer at have Hamas i ledelsen. Mahmoud Abbas har ikke taget afstand fra 7. oktober massakren.

ANNONSE

– Havde det ikke været for krigen, havde der været meget mere larm om det her. Det er et meget problematisk projekt, i forhold til forbindelserne mellem en palæstinensisk stat mellem den sydlige Vestbredd og Øst-Jerusalem, siger Hagit Ofran i Peace Now til nyhedsbureauet AFP.

– Halvdelen af ​​kvarteret ligger uden for den grønne linje i Øst-Jerusalem, mens den anden halvdel ligger inden for linjen. Den strategiske placering mellem bydelene Givat HaMatos og Har Homa gør dette særligt problematisk set fra et politisk synspunkt, siger organisationen i en meddelelse.

Den grønne linje er den skillelinje, der blev etableret i 1949 efter krigen, der fulgte efter oprettelsen af ​​Israel året før. Linjen delte byen i en vestlig del, styret af Israel, og en østlig del, som blev styret af Jordan indtil Seksdageskrigen i 1967. (NTB)

ANNONSE

Mest læst