Nyt

Natten til søndag den 19. november blev en festival i Crépol i det sydøstlige Frankrig, en landsby med et par hundrede indbyggere, udsat for et morderisk angreb.

Ifølge landsbyens borgmester, Martine Lagut, var festivalen et meget simpelt bal arrangeret for folk fra de omkringliggende områder i alderen 16 til 17 år.

Vinterballet i den normalt fredelige lille kommune blev dog forstyrret af den uventede ankomst af en gruppe på omkring ti aggressive unge med knive. Sikkerhedsvagten ved indgangen til hallen forhindrede banden i at komme ind i den private fest. Det førte til et voldsomt slagsmål med knivstikkeri.

En 16-årig dreng, som Fdesouches nyhedssite navngiver som Thomas, blev stukket ihjel. Seksten andre personer blev såret. To personer blev kørt på hospitalet med alvorlige knivstik. Mange er også i en tilstand af chok.

Motivet til angrebet er stadig under efterforskning, og angriberne er stadig på flugt.

Øjenvidner beskriver et “blodbad”, der efterlod en traumatiseret lokalbefolkning. Omkring fyrre brandmænd blev sendt til stedet for at behandle ofrene. Der er oprettet en psykologisk enhed i landsbyen, som har 600 indbyggere.

ANNONSE

Borgmester Lagut sagde til det franske nyhedsmedie Actu17: “De [angriberne] kom ikke for at have det sjovt, men for at forårsage skade.” Angriberne beskrives som “en bande”, der kom “for at dræbe folk”.

Det blodige knivangreb har rystet mange familier. Der var børn i alderen 16-17 år fra de omkringliggende landsbyer, der var til festivalen.

Teenageren Thomas, der blev dræbt, var medlem af rugbyklubben FC Romans-Péage.

Den franske politiker Eric Zemmour skriver på Twitter/X: “Thomas, 16, får formentlig ikke et minuts stilhed i forsamlingen. Hans kære vil forblive værdige og vil ikke forårsage optøjer. Som sædvanlig vil nogle tie om hans mord af bøller som kom til Crépol, en landsby i Drôme, for at dræbe unge franskmænd. Mine tanker går til hans kære, til de sårede og til indbyggerne i denne efterladte landsby”.

 

 

 

ANNONSE