Tavle

Den franske præsident Emmanuel Macron er overbevist om, at de vil arrangere en storstilet åbningsceremoni ved OL på trods af sikkerhedsudfordringer og risikoen for terrorisme.

“Vi kan gøre det, og vi vil gøre det,” siger Macron om den planlagte åbningsceremoni den 26. juli (NTB)

Macron indrømmer i et interview med RMC Radio og BFM TV, at de ikke tager let på opgaven, og ikke er naive. OL i Paris har en “plan B” om at flytte åbningsceremonien fra Seinens bredder.

– Hvis sikkerheden er truet, kan det være muligt at flytte ceremonien til Stade de France.

Men vil det hjælpe? Store sportsbegivenheder i Paris har været plaget af optøjer, vold og skandaler. Blandt andet den fuldstændig mislykkede Champions League-finale i 2022 mellem Liverpool og Real Madrid, hvor tusindvis af unge hooligans ødelagde festen for både britiske og spanske tilhængere.

Den engelske fodboldlegende Gary Lineker rasede mod arrangementet.

– Jeg er ikke sikker på, at det er muligt at organisere en værre begivenhed, hvis man prøvede. Fuldstændig kaotisk og farligt,” skrev han på Twitter.

Den franske indenrigsminister Gérald Darmanin gav Liverpool-tilhængerne skylden for vanviddet, selv om de var ofrene, og det var såkaldte franske unge, og et udueligt politi, der havde skylden.

For nylig tvang potentielle terrortrusler myndighederne til at øge sikkerheden omkring Champions League-kampen mellem Paris Saint-Germain og Barcelona.
Terrorisme kan måske undgås. Men kan man undgå vold fra “sårbare” unge mennesker?

Efter min mening bør store sportsbegivenheder ikke blive tildelt Paris, før Frankrig har bragt orden i gaderne. Med andre ord: Aldrig.

Kjøp «Europas underlige død»!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag