Nyt

Efter sammenstød mellem store grupper af migranter i Calais har byens borgmester Natacha Bouchart henvendt sig til Frankrigs indenrigsminister og bedt nationalforsamlingen om at høre hende som en del af den langvarige og hidtil kaotiske debat om et immigrationslovforslag, der har til formål at fjerne otte. af ni juridiske hindringer for udvisning af illegale immigranter.

– Alvorlige begivenheder

Spændingen stiger igen i Calais. Byens borgmester, Natacha Bouchart, har fordømt de “alvorlige begivenheder” forårsaget af migranter i de seneste dage.

– Jeg beder om, at centrale myndigheder griber direkte ind med konkrete og operationelle tiltag hurtigst muligt og garanterer sikkerheden for borgerne i Calais, skriver hun.

I brevet nævner Bouchart tre seneste begivenheder: Et slagsmål i centrum af Calais søndag eftermiddag med omkring tredive migranter, en anden mandag og “aggression” på et sundhedscenter tirsdag den 22. maj.

Krav om at blive hørt af Nationalforsamlingen

I sidstnævnte tilfælde truede en mand lægepersonalet med en kniv. Sundhedscentrets arabiske tolk kom til skade, da han forsøgte at afvæbne angriberen.

Borgmesteren kræver nu at blive hørt af nationalforsamlingen og senatet som led i behandlingen af ​​lovforslaget vedrørende immigration.

Anklagemyndigheden har bekræftet fakta:

Fire personer blev anholdt i forbindelse med det første slagsmål, hvoraf tre straks blev stillet for retten.

… der kan være eller er migranter

Anklagere tilføjede, at en migrant var blevet arresteret samme dag for seksuelle overgreb og en anden anholdt den 23.

Anklageren bemærkede, at der i de seneste dage har været “et vist antal episoder i Calais, der involverer mennesker, der kan være eller er migranter”.

Macron taler

Macron ser skriften på væggen og forsøger at tale sig ud af situationen. Han advarer ifølge NTB om, at vold udgør en trussel mod det civiliserede Frankrig:

– Vi skal være kompromisløse. Der er ingen legitim vold, hverken verbal eller mod mennesker.
Der har været flere angreb mod folkevalgte. En borgmester trådte tilbage efter et brandattentat mod familiens hjem.

På den anden side af kanalen viser officielle tal offentliggjort i dag, at immigrationen til Storbritannien nåede et rekordniveau på 606.000 mennesker i 2022.

 

ANNONSE