Kopierede/fra hoften

Eva Gregersen skriver om undervisning i Muhammedtegningerne på sin Facebookprofil:

Berlingske støtter nu på lederplads det nyligt genfremsatte beslutningsforslag om undervisning i Muhammedkrisen.

Beslutningsforslaget er fremsat af seks oppositionspartier (herunder Socialistisk Folkeparti) og går ud på at 1. tilføje Muhammedkrisen som det 30. punkt på den allerede eksisterende historiekanon samt 2. udvikle undervisningsmateriale om Muhammedkrisen til den officielle undervisningsportal emu.dk, som lærerne i folkeskolen frivilligt kan vælge at bruge.

Amalie Lyhne skriver:

“Regeringen har endnu ikke taget stilling til beslutningsforslaget, men der bør ikke være nogen tvivl: Naturligvis skal danske børn undervises i en af de vigtigste begivenheder i nyere dansk historie, som i øvrigt stadig kaster lange skygger den dag i dag.

Det handler om eleverne og deres uddannelse.

Det handler om lærerne, som ikke bør stå alene med det tunge ansvar: Med en plads i historiekanonen og centralt udarbejdet undervisningsmateriale er det de danske myndigheder – og ikke som nu den enkelte lærer – der stiller sig i skudlinjen. (…)

Netop princippet om undervisningsfrihed er centralt. Det er dét, der får blandt andre Danmarks Lærerforening til at være imod forslaget, for hvordan rimer obligatorisk undervisning på lærernes frihed til at undervise, som de vil?

Det er en logisk indvending, som ikke desto mindre rammer fuldstændig forbi. Lærerforeningen glemmer nemlig baggrunden for forslaget: At lærerne ikke har undervisningsfrihed i dag, fordi de risikerer udskamning, alvorlige trusler og i værste fald vold, hvis de tager den ensomme beslutning at oplyse deres elever om emnet. Det fører til selvcensur og undertrykkelse af undervisningsfriheden. (…)

Vi lever i en brydningstid, hvor spørgsmål om kultur, magt og identitet fylder meget, og hvor de vestlige frihedsværdier er i defensiven. Det kræver, at vi står fast – og ikke mindst lærer vores børn, at voldsmanden ikke bør have vetoret.”

Eva Gregersens Facebookopslag.

(Billede: Frihedens ikon – en bog om Muhammedtegneren Kurt Westergaard)

 

Se også Kvindelig skakmester i bikini 

 

 

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte