Kommentar

I aftes udgav Tucker Carlson endelig videoer af, hvad der skete den 6. januar baseret på over 40.000 timers optagelse på Kongressens eget overvågningssystem. Optagelserne smadrer demokraternes og mediernes version om, at det var et væbnet oprør, der kostede fem politibetjente livet.

Optagelserne viser, at politifolk lukkede demonstranterne ind. De var desuden foran Capitol Hill, fordi der var søgt om tilladelse til at holde et møde der, mens kongressen godkendte valgresultatet. Det er derfor, Trump sagde, at “nu går du til Capitol Hill for at protestere fredeligt”. Dette er blevet tolket som et kodeord for at “storme kongressen”. Det var faktisk en del af programmet den dag.

Demokraterne og medierne opfandt straks udtrykket “væbnet oprør”. Charlie Kirk fra Washington Times siger, at han har spurgt journalister, hvad de mener med “våben”. De svarer, at flere bar amerikanske flag, og at flagstængerne kan bruges som våben.

ANNONSE

New York Times hævdede, at politibetjent Brian Sicknick blev slået ihjel med en ildslukker. Det blev gentaget af alle medier, selv efter det viste sig, at Sicknick døde dagen efter af et slagtilfælde. Sandheden preller af på medierne og demokraterne. Danske og norske medier hævder fortsat, at fem politibetjente blev dræbt den dag.

De skriver intet om Ashli ​​Babbitt, der blev dræbt af politibetjenten Michael Byrd.

Der er ikke sket noget med <em>ham</em>.

Størstedelen af ​​optagelserne viser demonstranter, der opfører sig som turister. De går roligt rundt i bygningen og er velopdragne. Den mest berømte demonstrant, Jacob Chansley, manden med bøffelhornene, blev eskorteret af op til ni politibetjente, og de var bevæbnet, ind i Senatet. Der takkede han politiet, og giver et helt andet indtryk end minutterne, da han kommer ind, og der sidder en blodig mand foran talerstolen.

Chansley afsoner fire års fængsel.

Det mest følsomme og eksplosive spørgsmål er, hvor mange føderale agenter og informanter, der deltog den 6. januar. Var de der for at observere, eller deltog de i vold? Var de <em>anstiftere</em>, altså anstiftere og initiativtagere? Tucker viser billeder af Ray Epps, en gigant af en mand, der den 5. januar blev fanget på bånd og opfordrede folk til at storme Capitol Hill næste dag. På selve dagen står han helt forrest og hvisker unge mænd i øret, som så river de første hegn ned, der var blevet rejst. Epps sendte en besked til sin nevø: – Det var mig, der orkestrerede det.

Epps var blandt FBI’s mest eftersøgte, indtil han pludselig forsvandt i juni 2021.

ANNONSE