Kopierede/fra hoften

I en tid, da alle medier mener det samme, bør man lytte til mennesker med andre meninger og andre perspektiver. Et af dem er den ungarske premierminister Victor Orban, som netop er blevet interviewet af Tucker Carlson.
Som ungarer og tidligere frihedskæmper mod sovjetstyret ved han nok mere om Rusland end folk, der sidder på den anden side af Atlanten og åbent erklærer, at deres mål er at påtvinge Rusland et andet regime. Det kommer ikke til at ske, siger han.
Ifølge Orban er der den afgørende forskel på Vesten og Rusland, at vi prioriterer friheden, mens russerne først og fremmest er optaget af at holde sammen på det udstrakte rige. Så må friheden komme i anden eller tredje række.
Hvad Ukraine-krigen angår, anser han det for umuligt for vestmagterne at tvinge Rusland i knæ. Han sætter derfor sin lid til Donald Trump, som han håber vender tilbage som amerikansk præsident, og som han tror vil kunne sikre freden.
Orban understreger, at Ungarn er en stolt, fædrelandskærlig og kristen nation med en tusindårig historie bag sig. I modsætning til de fleste vestlige lande holder Ungarn fast i traditionelle værdier som patriotisme, familien og Gud – hvilket har skabt raseri i vestlige lande, der har opgivet dem.
De vestlige regeringer kalder sig liberale, men betydningen af dette begreb har ifølge Orban ændret sig. Engang betød liberal at være frihedstilhænger. I dag betyder det at være modstander af friheden.
Det fremgår ikke, om Orban tænker på den danske regering, der nu vil slå en streg over flere hundrede års frihedskamp for at tækkes de mest reaktionære kræfter, verden han kendt.
ANNONSE