Kommentar

Disse ord fra  Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til erhvervslivets årlige konference har den orwellske klang, der kendetegner det regime, der er ved at bemyndige og underlægge sig Vesten. Sproget er uigennemtrængeligt og utilgængeligt for sund fornuft. Folk lader, som om de forstår, for Stoltenberg og Solberg taler norsk. Men i virkeligheden taler de et helt andet sprog.

Ordenes indre mening og betydning peger i en helt anden retning, end vi er vant til.

Medierne har masseret offentligheden med det nye sprog i lang tid, med vægt på katastrofer og kriser, der holder dem i en tilstand af konstant spænding. Dette er typisk for totalitære samfund. Borgerne må aldrig have en chance til at tænke selv.

Vi bliver forvirrede af de kendte ansigter, der siger helt nye ting. Mange lader sig forføre. De vil gerne tro, at det er den Jens, de kendte, den lidt akavede, omsorgsfulde, men stadig partiets søn med vinderstempel i panden.

ANNONSE

Det var vigtigt for de kræfter, der nu tog magten, at de fik en socialdemokratisk gulddreng med fra Skandinavien. Helle Thorning Schmidt er tidligere gået samme vej som Stoltenberg.

Den første var Tony Blair, som hjalp med at introducere den nye globale elites kløgt i det nationale samfund: Han udmærkede sig. Men tingene var ikke, som de udgav sig for at være: Ord som solidaritet, fællesskab og tillid blev brugt i en helt anden sammenhæng, de blev instrumentaliseret. De lød som en kommando, en forpligtelse, en ordre, som politikerne kunne bruge efter behag. Trafikken gik kun én vej: ovenfra og nedefra.

Det særlige ved denne nye tidsalder er, hvor dårligt formuleret den er. Det er som taget ud af 1984: Et ord bliver brugt igen og igen, længe nok til, at det bliver selvforklarende: Medierne var med til at skabe Russia collusion. At det senere bliver fuldstændig “afkræftet” betyder næppe noget. På samme måde som Twitter-filer ikke betyder noget. Medierne fortsætter med at ignorere alt, hvad der modsiger og ødelægger deres selvskabte mytologi.

Det fik vi en forsmag på med Utøya. Ingen andre end AUF måtte røre historien om Utøya. Det er ikke tilladt at reflektere over arrangementet og præsentationen af ​​det.

Nu er det 6. januar, der får ikonstatus. Nogle mennesker har brug for, at den sættes på en piedestal, så den bliver en gave, der bliver ved med at give og give.

Men i USA har millioner set dette program for længe siden. De har haft en skepsis, lige siden John F. Kennedy blev skudt og snigmorder Lee Harvey Oswald dræbt af en obskur barejer, Jack Ruby, mens han var under FBI-overvågning.

Græsrødderne køber ikke det, der kommer fra oven, hvis det lugter det mindste brændt.

Oplyste amerikanere ved, at politikere og bureaukrater lyver systematisk. En svoret ed betyder ingenting.

De opererer selv med begrebet majestætsfornærmelse: Hvis du sætter spørgsmålstegn ved valget i 2020, er du på samme side som en Holocaust-benægter. Hvis man mener, at Den Dybe Stat stod bag 6. januar, risikerer man retsforfølgelse, selvom meget tyder på, at det er sandt.

I USA følger mange med i de afsløringer, der kommer, f.eks. ved at granske udskrifterne af afhøringerne af de 6. januar vidner, der afgav forklaring for 6. januar udvalget. I Skandinavien er det kun dem, der er bekendt med Document, der ved, hvad det handler om: 6. januar var den store fælde, der skulle lukke munden på Trump og hans støtter for altid og forhindre ham i at stille op i 2024.

Sproget minder om tidligere totalitære regimer. Da Berlin rapporterede om store fremskridt på slagmarken, vidste alle, at de var blevet besejret. Da Moskva rapporterede om overopfyldelse af femårsplanen, var sandheden den modsatte.

Den officielle version byggede på løgne. De, der bygger løgnen, er ikke i stand til at skelne mellem, hvad der gør den til en løgn, og dens brug. De har levet så længe i løgnen, at de er blevet en del af den.

De bekymrer sig ikke længere om sandheden.

Før invasionen af ​​Irak i 2003 havde CIA en kilde i Tyskland med kodenavnet Curveball. Curveball fortalte om Saddams lagre af kemiske og biologiske våben. Han gav amerikanerne grundlaget for at invadere. Udenrigsminister Colin Powell sad i Sikkerhedsrådet og tegnede og fortalte med overvågning billeder, hvor lagrene var gemt. Powell risikerede sit gode navn og ry og kom til at fortryde det bittert. Curveball forsynede amerikanerne med eventyr, men det var eventyr, de ville høre.

Når vi ved, at 108.000 mennesker døde af overdosis sidste år og 60-70 procent af fentanyl, forstår vi, at regimet og virkeligheden er adskilt for længe siden.

Det er i denne situation, at krigen i Ukraine er farlig, og den er en bro for de styrker, der ønsker at kapre momentum og efterlade folk i skyttegravene. Ikke før pandemiens undtagelsestilstand var forbi, før vi fik en ny. I begge tilfælde taler vi om situationer, hvor myndighederne kan ophæve normale normer og regler:

Nordmændene skal betale ti gange så meget for strøm. På grund af Putin. I skyggen af ​​krigen kan de rykke frem.

Der er også krig herhjemme.

I Kongressen udspiller spliden blandt republikanerne sig på den åbne scene. Hvis mindretallet vandt, kan det få store konsekvenser.

Det kan Magten ikke risikere. Derfor var der i dag flere repræsentanter, som højlydt klagede over, at magtvakuumet truer den nationale sikkerhed. De får ikke de nødvendige orienteringer, før Speaker of the House er på plads.

National sikkerhed overtrumfer den demokratiske proces. Ved 11. time tog en af ​​Saddams efterretningschefer til Amman for at møde amerikanerne. Han kunne fortælle, at der ikke var lagre af kemiske og biologiske våben. De var ødelagt for mange år siden. Invasionen kunne afbrydes.

Men amerikanerne havde allerede samlet en hær i Saudi-Arabien. Forberedelserne var gået for vidt.

Under Russia-gate gik informationen fra Moskva, via demokraterne til FBI, der brugte dem til at overvåge Trump-kampagnen og lækkede som en gal til medierne, der fik karrusellen til at snurre.

Nu er det, som om du har en flok Curveballs, der konkurrerer om at fortælle historier. Medierne kan ikke få nok.

De skaber, hvad man kan kalde Frenzy: en hektisk aktivitet.

Men det er ikke det samme som strategisk evne og kapacitet. Bidens flugt fra Afghanistan var et alvorligt nederlag og en julegave til USA’s fjender.

Det, amerikanerne er blevet gode til, er psykologisk krigsførelse. Direktør for National Intelligence Avril Haines pralede med, hvordan de nu bruger efterretninger i realtid.

Før invasionen den 24. februar rapporterede amerikanske medier om faren for kemiske angreb. Der var kun én kilde om dette, ifølge en tidligere CIA-mand. ifølge reglerne skal sådanne oplysninger verificeres af andre kilder, før de kan bruges. Men det nuværende regime er ikke interesseret i verifikation. De bruger historien til, hvad den er værd.

Så mange mennesker har opdaget, hvad Den Dybe Stat er i stand til, at de ikke længere tager amerikanernes ord for gode varer. Da Biden den 7. februar sagde, at USA ville sørge for, at Nord Stream 2 aldrig kom i drift, og da han blev spurgt direkte af en tysk reporter om, hvordan de ville klare det, svarede han kryptisk: -Vi vil sørge for, at ordene bliver hængende i luften og bragt frem igen, når rørledningen sprænges.

Vi har set en modus operandi udvikle sig over tid. First Amendment betyder ingenting. FBI, CIA, NSA instruerer Twitter om, hvilke konti der skal lukkes, og Twitter gør som de får besked på. Ledelsen er fuld af tidligere efterretningsofficerer.

Hvis Biden ligger til at tabe midtvejsvalget, fordi han har drevet folks økonomi i grøften, henter han fascismens spøgelse frem og siger, at de, der ikke stemmer på demokraterne, er antidemokrater.

Han bliver for det meste rost af medierne.

Biden kan sige præcis, hvad han vil, uden at det får konsekvenser. Torsdag sagde han, at myndighederne har beslaglagt 9 tons fentanyl, nok til at dræbe 1.000 mennesker:

Når vi ved, at 108.000 mennesker døde af overdosis sidste år og 60-70 procent af fentanyl, forstår vi, at regimet og virkeligheden er adskilt for længe siden.

Det er i denne situation, at krigen i Ukraine er farlig, og den er en bro for de kræfter, der ønsker at kapre momentum og efterlade folk i grøftekanten. Lige så snart pandemiens undtagelsestilstand var forbi, fik vi en ny. I begge tilfælde taler vi om situationer, hvor myndighederne kan ophæve normale normer og regler:

Nordmændene skal betale ti gange så meget for strøm. På grund af Putin. I skyggen af ​​krigen kan de rykke frem.

Der er også krig herhjemme.

I Kongressen udspiller spliden blandt republikanerne sig på den åbne scene. Hvis mindretallet vandt, kan det få store konsekvenser.

Det kan de Magthavende ikke risikere. Derfor var der i dag flere repræsentanter, som højlydt klagede over, at magtvakuumet truer den nationale sikkerhed. De får ikke de nødvendige orienteringer, før Parlamentets formand er på plads.

National sikkerhed overtrumfer den demokratiske proces.

ANNONSE