Nyt

Tucker Carlson har lavet et nyt videoklip til sin Twitter-konto og her siger han, at han snart er tilbage med sit show, og at det vil foregå på Twitter. Twitter er den eneste store platform, hvor der foregår fri debat, siger Tucker, men det er oftest som svar på noget, der er offentliggjort andre steder. Det vil han gerne sætte en stopper for. Han vil offentliggøre originalt materiale på Twitter. Dens eget show.

Tucker bruger udtrykket “vi” om Twitter. Det kan tyde på, at han har startet et samarbejde med Elon Musk. Det ville ikke overraske. Musk er en stærk tilhænger af ytringsfrihed, og han fik et unikt indblik i, hvor langt USA er kommet i retning af et totalitært samfund, da han undersøgte, hvor dybt FBI, CIA og andre e-tjenester har trængt ind og infiltreret Twitter.

Det er gået så vidt, at spiontjenesterne selv har besat de vigtigste jobs på Twitter. Derfra styrer de ikke kun samtalen. De kan også spionere på deres fjender: altså dem, der er tilhængere af presse- og ytringsfrihed.

ANNONSE

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt Tucker er fri til at gøre, hvad han vil. Megyn Kelly siger, at han er bundet af sin kontrakt med Fox indtil januar 2025. Fox betaler ham 20 millioner dollars om året for ikke at gøre noget. Men det er tvivlsomt, om Tucker vil lade pengene styre sig. Det ser ud til, at problemet er løst.

Sammen med Musk er det næppe noget problem.

Det er ikke længe siden, at Tucker interviewede Musk.

Hvis Tucker vender tilbage til Twitter, kan det sætte gang i en helt ny dynamik i valgkampen og medielandskabet. Han bliver så sin egen herre, og han kan fortælle, hvad der egentlig skete, f.eks. med de 43.000 timers videomateriale fra den 6. januar, som han fik af Kongressens formand, Kevin McCarthy.

Amerikanerne er trætte af at blive løjet for. De vil gerne have hele sandheden, ikke bare halvdelen eller fjerdedelen, som er et andet ord for løgn.

 

 

ANNONSE