Kommentar

Radikale ændringer kræver radikale tanker hvis man vil forstå hvad der sker. Der skal meget til, før mennesker forstår, at myndighederne ikke længere er deres ven, men deres fjende. Det er sædvanligvis patriotiske grupper som mener det.

Men ændringerne som er sket i USA er så drastiske at sindige, sobre borgere erkender at den såkaldte polarisering er et andet ord for at et oligarki forsøger at bemægtige sig USA. Siden USA er leder af den frie verden er dette en udvikling som også berører Europa og Skandinavien.

American Greatness er et netsted hvor sådanne mennesker skriver deres tanker. Det er tilholdssted for den samme type mennesker som skabte USA. En egen patriotisme.

Du kan ikke gradbøje friheden. Når den er truet er det enten eller: Kæmp for friheden eller mist den.

Angelo Codevilla er professor emeritus i statsvidenskab fra Boston universitet og han opsummerer:

Vi, der sværger at opretholde forfatningen over for alle fjender, udenlandske og indenlandske, skylder ingen troskab til det oligarki, der nu driver dette land.

Regime vs. Regime

-Vi skylder jer ikke loyalitet for I modarbejder alt vi står for.

Det er stærke ord som ikke er kommet let. De er blevet påtvunget amerikanerne.

Codevilla tager forfatningens ord, særlig rettighederne knyttet til retssikkerhed og sætter dem op imod hvordan myndighederne behandler 6. januar-deltagerne, både de som var inde i Kongressen og alle som var i Washington, selv om de ikke deltog på Trumps møde. 

ANNONSE

Der er mange omstændigheder ved 6. januar som vækker mistanke om at det der skete, var en bevidst, organiseret provokation.

FBI har sanket mobil- og datatrafikk på alle som var nær og i Kongressen 6. januar

Senator Ron Wisconsin siger han fæster lid til J. Michael Wallers artikel i thefederalist.com. Waller er specialist i psykologisk krigsførelse og har undervist ved Fort Bragg: I Saw Provocateurs At The Capitol Riot On Jan. 6

Hvis denne artikel stemmer bliver det som skete efter 6. januar endnu mørkere: Demokraterne og medierne er gået bananas i at kræve et opgør med den indre fjende, hvide racister og ekstremister.

Det, som var en opvarmning under Obama og fortsatte som jagten på Russia Collusion under Trump, hvor Demokraterne brugte FBI, CIA, NSA og justitsministeriet som sine organer, mod præsidenten, er uden sidestykke i amerikansk historie.

De demonstrerede deres magt og var villig til at bruge den. Nu sidder de med alle magtmidler og vil knuse oppositionen. Det er sådan man er vant til at læse om under andre regimer. Men det er det USA nu er blevet: Et regime. Et regime som står mod patrioterne og de har forstået at de er i dødelig fare.

Codevilla gennemgår hvordan de bruger justitsvæsenet til at knække folk. Der sidder nogen hundrede i arresten for 6. januar og de sidder i ”solitary confinement”, isolationsfængslet, og der er ikke berammet nogen sager. Bidens folk vil knuse dem.

Hvis man ser på at de samme mennesker slap en hob løs, som brændte politistationer og retshuse ned, så bliver tingene klarere, selv om det gør ondt: Dette er ikke tale om fejlgreb eller magtmisbrug. Det er noget endnu værre. Der er etableret et regime som vil knuse lov og ret og gøre amerikanerne til undersåtter og fratage dem landet. Derfor oversvømmelserne af fremmede.

Det er en krig på flere fronter.

Amerikas herskende klasses forsøg på at få 455 personer dømt for “væbnet oprør” – dvs. for at føre krig mod USA, en slags forræderi – og for at protestere mod utilstrækkelig kontrol af 2020-valget den 6. januar i Capitol, afviser, at det er “dobbelte standarder” når de samtidig undskylder og endda jubler over afbrænding og plyndring af retsbygninger, politistationer og byer over hele Amerika.

Codevilla gør en pause for at lade det synke ind: Dette er ikke dobbeltmoral eller hykleri, som Sean Hannity har sagt mange gange og som vi har været vant til at tro.

Dette er et regime som fører krig mod republikken og forfatningen og vil knuse den med alle midler.

De mennesker i og udenfor regeringen, der gør dette, er ikke korrupte. I stedet for at handle som en del af regimet – oligarkiet – udskifter de den Amerikanske Republik og fører krig for at knuse resterne af republikken.

Jo hurtigere amerikanerne indser, at vi bliver styret af folk i krig med vores forfatning og som foragter os selv, jo hurtigere kan vi behandle disse mennesker som de fjender, de er.

Disse mennesker fortjener ingen loyalitet. De er folkets fjender. De har erklært republikken krig og vil tage friheden fra amerikanerne.

Den version overbeviser som gør verden mere forståelig. Codevillas tanker “makes sense” af det som har sket i USA de sidste år. Det vi har set med Bidens administration er ikke nogen ændringer, reverseringer af Trumps politik osv. Det var et angreb på republikken fra Day One: Åbningen af grænserne var en bevidst handling.

Anklagerne om at det var hvide supremacister som forsøgte at storme Kongressen for at omstøde valget, var et sideshow, dvs. de som fremsatte dem vidste at de ikke havde nogen forankring i virkeligheden. Demokraterne protesterede mod valgmændene i 2016 akkurat som Republikanere ville gøre i 2020.

Men nogen ville skabe en Rigsdagsbrand som kunne bruges som et påskud til at starte en klapjagt på Trump-vælgere.

Hvis man klarer at etablere narrativet om “hvid overmagt” giver man venstreliberale noget at gå op i og man skræmmer livet af vanlige mennesker. Meget af det som er sket i USA handler om at vanlige mennesker bliver skræmt til tavshed. Derfor er det ekstra betydningsfuldt at Trump fik ti millioner flere stemmer i 2020: Vanlige mennesker vidste hvad de mente og hvem de ville have.

Vanlige folk har længe vidst at der sker ting i USA, som mægtige kræfter forsøger at holde skjult. De har aldrig købt den officielle version om Kennedy-drabet. De ser det stinker af Jeffrey Epsteins død i cellen. De kender deres lus på gangen. Derfor tabte Hillary Clinton.

I et korrupt land vil vanlige mennesker udvikle lugtesansen for råddenskab: Det er nemlig en vigtig sans hvis man skal overleve.

USA er overtaget af sådanne kræfter. De har ikke vundet endelig, og patrioterne mobiliserer. De har noget, de korrupte ikke har: De har moralen og sandheden på deres side.

Vi skylder dem ikke nogen loyalitet. De er vore fjender. De fører krig mod alt hvad vi har kært, skriver Codevilla.

Disse tanker vil også vinde genklang i Europa, hvor situationen er parallel: Myndighederne forsøger at udskifte befolkningen og har valgt islam som ny forbundsfælle, mod folket. De driver nykolonialisering.

Myndigheder og medier kan skrige om racisme og islamofobi så meget de vil. Når det går op for folk at de er ved at miste det vigtigste de har: Tryghed og frihed, vil de også reagere.

Her kan opvågningen i USA få stor betydning.

 

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE