Kopierede/fra hoften

Jeg har tidligere kritiseret 24syv, blandt andet for det muslimske debatprogram ‘Det Muslimer, Taler om’. I seneste afsnit talte de blandt andet om halshugningen af Samuel Paty, og minsandten om ikke den ene gæst udtrykte forståelse for mordet: “… jeg kunne faktisk godt forstå det.”

“Da jeg så det, så tænkte jeg: Hold da op! Altså det er en voldsom reaktion at have. Men jeg kunne faktisk godt forstå det. Jeg kunne godt forestille mig, at hvis jeg sad til en undervisning, at jeg ville blive så forarget og så frastødt og alle mulige følelser, jeg nu kan komme med, og det ville gøre, at jeg ville starte en diskussion. Jeg tror ikke, at jeg ville nå så langt. Og det håber jeg heller ikke, at der er nogen mennesker, der ender så langt, for det er meget voldsomt.” (Faduma Adan Ibrahim, pædagog)

24syv har dog ikke kun ansat muslimer, og på den konkurrerende Radio4 har de ligefrem ansat en religionskritisk hvid dansker. Tidligere DR-vært Anders Bøtter er netop blevet vært for programmet ‘Portrætalbum’. Det var ham der i 2008 rejste til Abu Dhabi, og foran en sal fyldt af Koran-tro sheikh’er modtog Al Mahabba-prisen for kampagnen ‘Undskyld Muhammed’. Hans takketale kan ses på på Youtube.

ANNONSE