Kommentar

Danmark har fået en såkaldt ‘handlingsplan mod racisme’, og over fire år skal der bruges 32 mio. kroner på at afdække problemet. For venstrefløjen er det spil til et mål, og Alternativets flygtningeordfører er hurtigt ude: Handlingsplanen skal lave en ‘mangfoldighedsvurdering’ af love, så man undgår diskrimination.

Radikale Samira Nawa Amini illustrerer meget godt problemet. Den ene dag forklarer hun, at ‘ingen skal udsættes for racisme’, den næste dag, understreger hun at handlingsplanen skam ikke omfatter racisme rettet mod danskere. Ph.d. Hanna Ziedeh kommenterer hykleriet i Weekendavisen – Muslimer kan også være racister.

“Er det kun hvide danskere, der kan være racister? Det skulle man tro, når man lytter til de politikere, der mandag offentliggjorde en vidtgående handlingsplan til bekæmpelse af racisme og hadforbrydelser.

Radikale Venstre, som stod bag kravet om at afsætte otte millioner kroner årligt til formålet, har desværre en meget snæver opfattelse af racisme, nemlig at den åbenbart kun kan gå én vej, nemlig fra danskere mod etniske minoriteter.

Retsordfører Samira Nawa har i et interview med 24syv direkte afvist, at handlingsplanen også skal bekæmpe racisme rettet mod etniske danskere, da handlingsplanen er rettet ’specifikt i forhold til mennesker med minoritetsbaggrund’. … hvorfor mener både De Radikale og Enhedslisten, at racisme kun går den ene vej, det vil sige bliver udført af hvide danskere mod etniske minoriteter?

… Ved at dreje handlingsplanen, så racisme kun er noget, der kan gå ud over muslimer og indvandrere, vælger venstrefløjen igen at lukke øjnene for racisme i minoritetsmiljøer. De opfatter racisme som noget, der kun går ud over muslimske eller sorte indvandrere, men i virkeligheden eksisterer diskrimination og fordomme i bedste velgående i minoritetsmiljøer. Som tidligere formand for Integrationsrådet i København samt statens første etniske rådgiver og kampagneleder for etnisk ligestilling mener jeg, at der hersker en etnisk udgave af dansk racisme. …

Indvandrernes wallah-racisme mod etniske danskere er mere subtil og mindre direkte end danskernes racisme, hvis man undtager muslimske indvandrernes jødehad. …

Inden for menneskerettigheder har racisme hverken farve, religion eller etnicitet. Bekæmpelsen af racisme forudsætter præcis, at man ikke diskriminerer blandt racismens ofre. En selektiv bekæmpelse af racisme, med staten i spidsen, er uforenelig med det grundlæggende princip om, at menneskerettigheder bekæmper alle former for diskrimination. Racisme er ikke en a la carte-menu hvorfra man kan vælge de ofre, man bedst kan lide.

Samira Nawa i citat

“Det er ikke Danmark værdigt, at vi har borgere i landet, der oplever hadforbrydelser og afvisninger i nattelivet, på arbejdsmarkedet og på boligmarkedet alene på grund af deres etniske ophav. Ingen skal udsættes for racisme og diskrimination. En handlingsplan mod racisme skal bidrage til et mere sikkert og trygt samfund for alle borgere i Danmark.” (Radikale Samira Nawa, Piopio, 27. januar 2022)

Den her handlingsplan, den er specifik i forhold til mennesker med minoritetsbaggrund. … Det er ikke så smart at putte det ind i en kasse, når det er nogle forskellige ting, som der er tale om.”(Radikale Samira Nawa, 24syv, 25. januar 2022)

ANNONSE