Nyt

Fredag blev flere end 100 anholdt, da venstreradikale ‘Extinction Rebellion’ blokerede ni broer i København. Mandag aktionerede samme gruppe ved Kastrup Lufthavn, hvor de klippede hul i hegnet, og forsøgte at besætte landingsbanen. Samtidig aktionerede ‘Animal Rebellion’ ved Tivoli, hvad endte med 36 anholdelser.

Forestil dig reaktionerne, hvis højrefløjen opførte sig som hovedstadens venstreradikale. De har altid medvind i medierne, og et godt eksempel er tirsdagens udgave af ‘Revolutionen’, det skattefinansierede kommunistiske program på 24syv. Ugens emne var politiet og havde overskrifterne ‘ACAB! Men hvordan løser vi konflikter uden politiet?’ og ‘Er der politi efter revolutionen?’. Gæst var ingen ringere end Andreas Rasmussen, der blandt andet har siddet inde for politisk vold. Han kunne ikke rigtigt forklare om han var kommunist eller anarkist, men vi kan rolig koble ham på Antifascistisk Aktion, der blandt andet gør i politiske tæskehold. Den tidligere AFA-general Balder Bergmann Johansen er iøvrigt fast paneldeltager i Selskabet på den konkurrerende statskanal Radio4.

“Hvis vi skal gentænke samfundet og dens institutioner må vi finde nye måder at tænke straf. Fængsler har massive konsekvenser for den indsatte og pårørende og samtidig kommer det ikke kriminalitet til livs. Vi hører, hvordan det er at være i en isolationscelle i Vestre fængsel, og hvilke alternativer er der til at tænke straf?”

“Der er en voksende interesse i genoprettende retfærdighed, som er en tænkemåde og redskaber til at håndtere konflikter mere kollektivt. Revolutionen øver sig på, at håndtere konflikter godt, og vi taler om, hvad der skal til, hvis denne praksis skal udbredes til resten af samfundet. Og hvis vi ikke har politi efter revolutionen, skal vi så alle være politi eller tæskehold?

 

ANNONSE