Kopierede/fra hoften

Tid er altid en mangelvare, og efter at have hørt et radikalt byrådsmedlem i fredagens udgave af Alis fædreland på 24syv, forventede jeg at læse om historien hos en af de store aviser. Det skete ikke, og hermed slap Elif Demir Göcke for at blive irettesat af partiet, ekskluderet eller lignende. Der er kun rosende kommentarer på hendes politiker-profil, og alle ignorerer tilsyneladende de vanvittige konspirationer. Programmet stillede spørgsmålet ‘Bør muhammedtegningerne være obligatoriske i undervisningen?’, og hun var naturligvis imod, da muslimer reagerer voldsomt på hån af deres religion. Hun mente dog ikke at der var en reel trussel mod skolelærere.

Debatten kom ind på mordet på Samuel Paty, og her gik det helt galt. Elif Demir Göcke mente ikke 18-årige Aboulakh Anzorov stod bag mordet, og forklarede vævende, at det er en ‘fordrejning’, att ‘nogle mennesker’ havde fået ham til det. Efterretningstjenester blev nævnt, hvorefter hun pointerede, at en mand der begik drab per definition ikke kunne være muslim. Kradser man lidt i overfladen på Koran-tro muslimer, så ender man altid med sølvpapirshatte. Abdol-Hamid, Cekic, Siddique mfl. Sekvensen kan høres på Youtube.

Elif Demir Göcke, De Radikale: Nogle kan frygte liv. Jeg ved ikke hvor den frygt kommer fra? Men selvfølgelig, man ligger hele tiden fast på ham fra Frankrig. Ja, nu ved vi ikke lige bagtanken om det. Hvem der, en 18-årig mand, jaja.

Ali Animali, 24syv-vært: – Siger du…

Elif Demir Göcke: Nu skal vi ikke kun inddrage det udenlandske.

Ali Animali: Nu bliver jeg nødt til. Det er fair nok, hvis du har den holdning du har. Siger du at hvis man underviser i Muhammedtegninger, så har man intet at frygte? Ingen form for trussel eller?

Elif Demir Göcke: Måske folk udefra, det kan da godt være. Jeg ved ikke hvad psykopaterne kan finde på. … Jeg ved ikke hvor meget, jeg tror der er meget fordrejning. PET og politiet har jo styr på alle de her mennesker… Vi har et ret fredeligt samfund. Det er noget mærkeligt noget hele tiden at stille det op imod – nu skal der ske noget?

[…]

Ali Animali: Så har jeg fundet en til. Christian Marcussen, som faktisk lytter til det her program. Har skrevet: Mener Elif ikke at Samuel Paty blev dræbt af en islamist? Mener Elif ikke at det er en trussel som relaterer sig til islam? Hvad mente hun egentligt med den måde hun slog det hen på?

Elif Demir Göcke: – Det er i hvert fald ikke en muslim som har slået ham ihjel, det tror jeg ikke på. Folk må gerne tro på det. Jeg tror ikke på det. Spanien har lige lavet en artikel omkring deres egen efterretningstjeneste, der selv har bombet fordi de gerne vil ødelægge en ‘election’ i Catalonien. Så derfor… Der er mange politiske kræfter bag det her, så vi skal lige…

Ali Animali: Så du mener ikke det har noget med Islam at gøre.

Elif Demir Göcke: – En helt almindelig muslim vil aldrig nogensinde dræbe et andet menneske. Det er umuligt i Islams kontekst.

Ali Animali: Når en en person skærer halsen over på en mand, som har undervist i Muhammedtegninger, det er Samuel Paty vi taler om nu. Han gør det, og han råber nærmest Allahu-akbar mens han gør det. Er det så ikke i Islams navn?

Elif Demir Göcke: Det er jo ikke Islam. Det er nogle mennesker, som har fået ham, jeg ved ikke om han er psykisk syg , han var 18 år gammel – det ved jeg ikke noget om. ….

Thomas Hoffmann, professor: Dokumentationen for at der er ekstrem farlig jihadisme rundt omkring i verden, og at der også er jihadistiske miljøer i Danmark, er overvældende. At benægte det, og henvise til ‘false flag’-operationer, det synes jeg simpelthen er at nægte at se virkeligheden i øjnene.

ANNONSE