Kopierede/fra hoften

Jeg kom for skade at høre 21-årige Anna Amalie fra SFU på 24syv, hvor hun lastet med plusord argumenterede for ‘en progressiv integrationspolitik’. Kronikken herunder er blandt andet rettet mod integrationsordfører Halima Oguz, der kritiseres for at tage udgangspunkt i egne erfaringer. Erfaringer er noget slemt højreorienteret noget, må man forstå. Kronik i Dagbladet Information af Anna Amalie Kühne Kjær, og mere end 30 liljehvide SFU’ere – SF Ungdom: SF er rykket for langt mod højre i integrationspolitikken.

“I de seneste to årtier er der få emner, der har fyldt så meget som udlændinge- og integrationspolitikken. I løbet af de seneste 20 år har den politiske konsensus på området samtidig rykket sig markant til højre. Det samme har centrum-venstre. Nu ønsker vi i SF Ungdom at sige fra over for den diskriminerende politik og stigmatiserende retorik, der bliver ført og udvist mod minoritetsetniske borgere. …

For det første har SF et for negativt fokus. Det kommer til udtryk ved et meget ensidigt fokus på integrationsproblemer og et bidrag til en negativ framing af borgere med muslimsk baggrund.

Det kommer blandt andet til udtryk i integrationsordfører Halime Oguz’ indlæg i Altinget i februar, hvor hun skriver, at mange muslimske medborgere har ‘fundamentalt anderledes værdier’.

Det meget negative fokus er problematisk af to årsager. Først og fremmest bidrager det til at stigmatisere herboende muslimer som en gruppe, der ikke accepterer de danske værdier. Det er både problematisk rent principielt, men også faktuelt forkert, hvilket også hænger sammen med den anden årsag. Nemlig at den negative framing bidrager til at tegne et skævvredet billede af, hvordan det faktisk går med integrationen.

Faktum er, at integrationen på rigtig mange parametre går rigtig godt…

SF er med til at tegne et billede af, at integrationsproblemer bunder i minoriteternes egen kultur og adfærd. Det sker eksempelvis, når Halime Oguz skriver, at ‘Vi har parallelsamfund. Vi har parallelkultur. Vi har kultursammenstød. Det handler (…) om fundamentalt anderledes holdninger og værdier hos alt, alt for mange med muslimsk baggrund. Og det er efter min mening på vej ud af kontrol.’ …

På trods af dette valgte Halime Oguz alligevel i et debatindlæg i sommer at sætte fokus på ‘den udbredte racisme mod majoritetsbefolkningen i Danmark’ fra et ‘voldeligt og hadefuldt segment i indvandrerkredse.’ Udtalelser som disse er vi nødt til at tage afstand fra i SF Ungdom.

ANNONSE

Mest læst