Kopierede/fra hoften

Tirsdag kunne Jyllands-Posten fortælle, at SDU Fitness af hensyn til ‘kulturelle forskelle’ har forbudt kvindelige studerende at træne i sports-bh. Flere sammenligner det med forbuddet mod de såkaldte ‘crop-tops’ på en jysk folkeskole, men det holder ikke. Set herfra er det sund fornuft, at 13-14 årige piger ikke er letpåklædt i et undervisningsmiljø, men en sports-bh i et træningscenter er en helt anden sag. Fra SDU Fitness’ retningslinjer.

“… Hygiejne et område som vi, især nu post corona, er nødt til at have fokus på. Derudover blev der fra knap halvdelen af de ansatte, udtrykt forskellige personlige grænser for hvornår mindre dækkende tøj i centeret føles okay eller ‘upassende’ (ment som at det kan føles ubehageligt for andre personer i nærheden af forskellige årsager). Disse grænser er uden tvivl meget forskellige, men vores husorden er nødsaget til at være så overordnet/generel som muligt, for at gøre det reglerne letforståelige og for at receptionisterne ikke skal udsættes for diskussion med medlemmer om hvorvidt deres beklædning kan defineres som det ene eller det andet, eller om der er tale om 3 cm eller 30 cm bar hud. Dertil prøver vi at gøre reglerne ens i den grand det er muligt for begge/alle køn, så der ikke sættes en grænse som hedder at kvinder gerne må træne i trænings-bh, mens mænd ikke må træne i bar overkrop. … Et vigtigt element der især understøtter punkt 2 og 3, er at tage højde for de kulturelle forskelle der hersker i det internationale studiemiljø som SDU tilbyder.

Der er grænser for hvor meget tilpasning vi kan tilbyde i det henseende (eksempelvis har vi ikke mulighed for at tilbyde personligt aflukke til omklædning og bad som indimellem efterspørges), men i den grad det er muligt, og hvor et hensyn til nogen ikke betragtes som en decideret forringelse af service til andre, imødekommer vi i foreningen, at skabe plads til flest mulige kulturer. Det kulturelle hensyn kan i øvrigt anskues som en forlængelse af det hensyn der tages til alle medlemmer, hvis personlige grænser i forhold til dækkede kropsdele blev nævnt tidligere.”

ANNONSE