Kommentar

Forsvarschef Mark Milley tilsidesatte præsident Trump og fik de militære ledere til at aflægge en ed på at de kun ville adlyde ham. Milley brød dermed kommandovejen og tiltog sig magt over militæret. Det er definitionen på statskup. I tillæg kontaktede han to gange Kinas militær og lovede at varsle dem, hvis USA havde planer om at angribe Kina. Det er landsforræderi.

Afsløringerne om Milley fremkommer i Bob Woodward og Robert Costas nye bog Peril.

Washington Post´s associerede redaktør Bob Woodward og indenrigspolitisk reporter Robert Costa påstår i deres kommende bog “Peril”, at Milley foretog to hemmelige telefonopkald til general Li Zuocheng fra People’s Liberation Army, hans kinesiske modstykke. alleged 

Demokraterne havde pisket en stemning op om at Trump ikke ville gå af frivillig og måske endda måtte bæres ud fysisk, eller måske ville gennemføre et militærkup. I 2016 hævdede de at han ikke ville respektere resultatet af valget. Nu sagde de han ikke ville gå af og “ville finde på noget”.

ANNONSE

Der findes ikke noget som helst bevis på at der var hold i disse påstande, ligesom der heller ikke blev fremlagt beviser på, at Trump var russisk agent. Derimod blev mange af påstandene modbevist.

Selvsuggestion

Demokraterne og woke-medierne synes at være blevet offer for deres egen selvsuggestion. Mark Milley troede han ville blive nationens redningsmand. Han indledte samtaler med Nancy Pelosi og Chuck Schumer, som var yderst tilfreds med at han kørte præsidenten over og tog magten i egne hænder.

Hvis forsvarschefen i et land kontakter fjenden og lover at forhåndsvarsle et angreb, kaldes det forræderi. Trump troede ikke sine egne ører.

“Så først og fremmest, hvis det faktisk er sandt, hvilket er svært at tro, at han ville have ringet til China og gjort dette og var villig til at varsle dem om et angreb, eller forud for et angreb, er det landsforræderi,” sagde Trump til vært Sean Spicer på NewsmaxTV’s “Spicer & Co.”

Til og med hovedvidnet mod Trump i den anden rigsretssag, Alexander Vindman, siger Milley er skyldig i oprør og forræderi.

“Hvis dette er sandt, må og skal general Milley træde tilbage,” tweetede Vindman. “Han overtog den civile myndighed, brød kommandokæden og overtrådte det hellige princip om civil kontrol med militæret. Det er ekstremt farligt, hvis det danner præcedens. Man kan ikke bare se bort fra det.”

Politisk rolle

Milley har længe spillet en politisk rolle. Første gang han stod frem og distancerede sig fra Trump var sommeren 2020. Efter at Antifa og BLM-hoben havde sat ild på St. Johns-kirken i nærheden af Lafayette-parken, gik Trump ud for at demonstrere for offentligheden at han ikke agtede at lade pøbelen overtage gaderne. Forsvarsminister Mark Esper og Milley var med. Men efter nogle uger rykkede de ud og beklagede og sagde det var en fejlvurdering. Milley hævdede, han var blevet brugt politisk. I virkeligheden var det ham, der gik ind i en politisk rolle.

Den 30. oktober tog han kontakt til sin kinesiske modpart og forsikrede at Kina ikke behøvede være bange for overraskelsesangreb. Han skulle nok varsle dem.

Bogen hævder, at telefonopkaldene fandt sted før præsidentvalget i 2020, nemlig den 30. oktober 2020 og den 8. januar 2021, to dage efter Capitol -optøjerne den 6. januar.

Ifølge bogen kontaktede Milley Zuocheng, efter at han havde gennemgået efterretninger, der antog, at kinesiske embedsmænd troede, at USA planlagde et angreb på Kina midt i militære øvelser i Det Sydkinesiske Hav.

“General Li, jeg vil forsikre dig om, at den amerikanske regering er til at stole på, og at alt kommer til at være i orden,” fortalte Milley ham under det første opkald, står der i bogen. “Vi kommer ikke til at angribe eller udføre kritisable operationer mod dig.”

Sammenhængen her virker rimelig enkel. Hvis kineserne frygtede et angreb kunne et sådan telefonopkald tvært imod have alarmeret kineserne til at tro der var noget om deres mistanker. De kunne få mistanke om en fælde. Kina er et diktatur og har selv aggressive hensigter. De er vant til at mistro andre.

Milley ringede til Zuocheng også efter uroen i Washington 6. januar. Dengang talte han også med Nancy Pelosi.

Bogens forfattere hævder også, at Milley kontaktede Zuocheng en gang til for at forsikre ham om, at USA ikke ville foretage nogen form for fremrykning eller angribe Kina i nogen form, som Milley lovede: “Vi er 100% til at stole på. Alt er fint. Men demokrati kan være kringlet nogle gange. “

Milley er helt klart gået ind i en politisk rolle og har overskredet sine fuldmagter. Han orienterede ikke Trump eller udenrigsminister Mike Pompeo om samtalerne med Kina. Han overtog slet og ret styringen af landet. At også Pelosi og Schumer var indforstået med hans handlinger kan slå voldsomt tilbage på Demokraterne.

De har været medvidende om et statskup og landsforræderi og har selv offentlig takket Milley for “indsatsen”.

 

 

 

Oversættelse, også fra engelsk, Karsten Søberg

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf