Kopierede/fra hoften

Israel advarer ledere i flere europæiske lande om, at de palæstinensiske terrororganisationer Hamas og PFLP har farlige netværk i Europa, der også opererer under dække af at være humanitære organisationer.

I personlige breve til omkring 20 europæiske ledere advarer Israels diasporaminister Amichai Chikli om stigende terrorrelateret aktivitet fra Hamas i Europa efter angrebet på Israel den 7. oktober, især i større byer rundt om på kontinentet, rapporterer Jerusalem Post.

Hamas har bevist, at deres mål er at dræbe jøder overalt, men ikke kun jøder, fastslår den israelske minister.

“Siden massakren er opfordringer til vold mod jøder verden over steget med 120 % – en chokerende statistik. Desværre er Hamas’ blodtørst ikke begrænset til Israel og jøder, men strækker sig også til Europa og kristne. Jeg vil gerne minde dig om, at i i fortiden udtrykte Hamas-medlemmer den islamiske hensigt om at erobre Europa.”

Brevene blev sendt til ledere i Italien, Belgien, Holland, Sverige, Storbritannien, Danmark, Tjekkiet, Ungarn, Grækenland, Tyskland og repræsentanter for EU.

Hamas har i mange år opereret under dække af humanitære organisationer, siger en repræsentant for ministeriet for diaspora.

“Hamas har fungeret i mange år over hele verden, hovedsageligt gennem skjulte humanitære donationer,” udtalte Tzur Bar-Oz, chef for afdelingen for forskning og udenrigsrelationer i Diaspora-ministeriet. “Det er et komplekst netværk af had, der opererer i mange lande, inklusive vestlige og meget demokratiske. Dette fænomen skal rykkes op med rode og udryddes hurtigst muligt. Denne aktivitet har allerede givet resultater og haft konsekvenser.”

De europæiske lande skal forstå, at det er en reel trussel, og eliminere netværksfolk, lyder brevet fra ministeren, som også giver eksempler på Hamas’ aktiviteter for terrorfinansiering i Europa:

Visse eksempler, der blev præsenteret i brevene, omfatter Mohammed Ahmed Hanon, en italiensk beboer, og leder af “Charity Association for Palestinian Support” (ABSPP) i Italien, som var en del af “Union of Good”, der er udpeget ulovligt i Israel og USA (2008) for at overføre midler til Hamas.

Et andet eksempel er Amin Abu Rashad, som i 2023 blev anholdt mistænkt for at have overført millioner af euro fra Europa til Hamas gennem tilsyneladende velgørende organisationer.

Bar-Oz håber, at de europæiske ledere “forstår, hvad Hamas er”, skriver Jerusalem Post.

Palæstinenseren Mohsan Raja – der blev kåret til årets Oslo-borger i 2015 for at have hjulpet “flygtninge” i Oslo det år, efter tidligere at have omtalt homoseksualitet som forbudt i islam og terrorangrebene den 9. september 2001 som et internt job – frigav for nylig en video, hvor han opfordrer til åben støtte til Hamas, skriver Nettavisen onsdag.

ANNONSE

– Hamas er ikke noget, vi bekymrer os om her i Norge, siger senioranalytiker Celine Schiøtt i det norske politivæsen (PST) til Nettavisen.

 

Køb Jean Amérys bog her

 

ANNONSE

Mest læst