Nyt

Herning Folkeblad kunne i går fortælle, at siden de første flygtninge kom til byen i november sidste år, har byens restauratører haft store problemer med udlændinge der forulemper kvindelige gæster seksuelt. Kvinderne føler sig som ‘fredløse byttedyr’ for mellemøstlige mænd, hvad asylansøgeren Wahid Rezaei forklarer med kulturelle forskelle, med den udanske tilføjelse – at det efter hans mening ikke ‘100 procent er mændenes skyld’. Fra Hernings Amts Folkeblad – Kvinder krænkes i Hernings natteliv.

“En af kvinderne er 24-årige Nadia Stenstrup fra Herning, som to gange har været udsat for grænseløs opførsel af ukendte mænd.

– Sidste gang var nytårsaften, fortæller hun til Herning Folkeblad.

– Vi var gået ind på ‘Baren’ i Østergade, hvor der ud på natten var mange mænd fra Mellemøsten… Da jeg på et tidspunkt stod sammen med min veninde i rygerummet, kom en af dem bagfra og tog mig på brysterne uden varsel, fortæller Nadia Stenstrup. …

– De stod i grupper uden for Baren og langs hele gågadestrækningen mellem kongrescentret og Torvet. Da vi kom gående, blev vi flere gange omringet af arabiske mænd, som var nærgående og verbalt anmassende. Jeg vil mene, der var mellem 50 og 100 mænd. Det var sådan set ret utrygt, fortæller hun.”

Citater.

“Selv da de to kvinders kærester kom og tog dem under armen, fortsatte de udenlandske mænd med at følge efter dem – som om de var fredløse byttedyr, der kunne overtages hvis kæresterne slap taget. … – De her mænd forstår ikke et nej.’ (Herning Folkeblad, 14. januar 2016, s. 8-9)

“Jeg må helt ærligt sige, at det har været rystende at opleve, hvor lidt respekt nogle af disse mænd har for kvinder. … De kommer ofte i grupper og kan finde på at slå ring om kvinderne på dansegulvet og forgribe sig fysisk på dem. Derfor har vi nu en dørmand, som kun har til opgave at overvåge vores dansegulv hver fredag og lørdag nat.” (Jan Taulbjerg fra ‘Fox and Hounds’ til Herning Folkeblad, 14. januar 2016)

“Det er rigtig nok, at der er nogle beboere her på centret, der ser ned på vestlige kvinder. … kvinderne opfører sig på en måde, der ikke er respektabelt i de kulturer, de kommer fra. Derfor mener jeg ikke, at det 100 procent er mændenes skyld, men jeg vil også sige, at alle kan lære, hvordan man opfører sig i Danmark.” (Wahid Rezaei, Afghanistan i Vi tager det meget alvorligt, Herning Folkeblad, 15. januar 2016, s. 8)

ANNONSE

Ét svar til “Nadia fra Herning: “Da vi kom gående, blev vi flere gange omringet af arabiske mænd… der var mellem 50 og 100””

  1. Niels P. siger:

    Jeg har oplevet det samme i Cairo for længst, også for tildækkede unge egyptiske kvinder. Det holder dem væk fra det offentlige rum, skoler og uddannelser og adskilt fra mændene. Det lykkes man godt med.