Nyt

Israel må ikke spille ishockey på internationalt niveau af hensyn til sikkerheden for offentligheden og spillerne. Det påvirker i første omgang Israels deltagelse i VM på niveau to i Serbien i slutningen af ​​april.

Yael Arad, som leder den israelske olympiske komité, siger, at forbuddet kan danne præcedens, og at dette er en farlig beslutning.

– Det oser af diskrimination forklædt som hensyn til atleternes sikkerhed, siger Arad.

På den anden side går Palæstina ind i fodbold på topniveau. Det er svært ikke at se de to begivenheder i sammenhæng: Israel er ude og Palæstina er inde. Det er ikke underligt, at Israel er bekymret.

På søndag spiller Palæstina sin første mesterskabskamp nogensinde, når det møder Iran i det asiatiske fodboldmesterskab i Qatar. Situationen i Gaza overskygger alt.

Glæden var stor, da det palæstinensiske landshold i juni for første gang sikrede sig en plads i det asiatiske mesterskab. Nu er glæden afløst af sorg og angst, mens det siden oktober sidste år har været næsten umuligt at spille fodboldkampe.

ANNONSE

– Vi har fysiske og taktiske problemer ud over de psykiske, siger Daboub.

Men de palæstinensiske spillere har stadig en klar ambition.

– Det, vi kan tilbyde, er at vise, at vi kan klare at kvalificere os til næste runde af mesterskabet, siger forsvarsspilleren Oday Kharoub til Reuters. (..)

– Vi er sammen med dem (der er i Gaza) og vi beder for dem. Hvis Gud vil, kan vi bringe lykke til dem, om end en smule, hvis vi bevæger os fremad. Det er vores ambition, siger han. (…)

Krigen i Gaza har også taget hårdt på dem, der dyrker sport.

– Indtil videre er over 1.000 medlemmer af sports- og ungdomsklubber blevet dræbt, siger Jibril Rajub, der er præsident for det palæstinensiske fodboldforbund.

Palæstina spiller sin åbningskamp mod Iran på søndag, og skal også møde Hong Kong og De Forenede Arabiske Emirater i gruppespillet. (NTB)

Israel protesterer

Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) vil ikke tillade Israel at spille internationale kampe af hensyn til “sikkerhed og tryghed” for alle.

IIHF oplyser, at foreningens bestyrelse traf beslutningen efter nøje overvejelse, ud fra en risikovurdering og efter drøftelse med alle deltagende parter.

I første omgang påvirker dette Israels deltagelse i VM på niveau to i Serbien i slutningen af ​​april.

Det israelske ishockeyforbund meddelte torsdag, at det vil protestere mod beslutningen og indbringe sagen for CAS.

Yael Arad, som leder den israelske olympiske komité, siger, at forbuddet kan danne præcedens, og at dette er en farlig beslutning.

– Det oser af diskrimination forklædt som hensyn til atleternes sikkerhed, siger Arad.

Israels modstandere i VM-kampene i Serbien skulle have været Serbien, Kroatien, Australien, Island og De Forenede Arabiske Emirater. (NTB)

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving stærk>!

< /a>

ANNONSE