Kommentar

Thaïs d’Escufon var et ansigt utad for den franske ungdomsbevegelsen Génération Identitaire (GI), som nå er tvangsnedlagt. Men den unge franske kvinnen har ikke givet op kampen. Foto: Instagram/ Thaïs d’Escufon

Thaïs d’Escufon er pseudonymet for den unge kvinde som på mange måder blev et ansigt udadtil for unge, franske patrioter. I et interview siger hun at hverken generalerne eller Marine le Pen kan redde Frankrig.

Hun er katolik, og gik på katolske privatskoler i opvæksten. Derfor mødte hun ikke multikulturen rigtig før hun startede på college.

Men da så hun hvordan hjembyen Toulouse var blevet forvandlet. Det var skræmmende oplevelser, som at blive udsat for tilråb og seksuelle trakasserier, som enlig hvid pige på sporvognen som var fuld af afrikanere og arabere.

ANNONSE

Thaïs bestemte sig for at gøre modstand, og blev en del af Génération Identitaire (GI) i Frankrig. Thaïs beskrives af Libération som «en galler uden filter», og som en ung kvinde «med en engels ansigt og svært radikale idéer». Hun blev et tiltalende ansigt udadtil for den patriotiske ungdomsbevægelse.

Hun blev for alvor kendt under en spektakulær aksjon i forbindelse med en Black Lives Matter-demonstration i Toulouse i juni.

Senere deltog hun i en aktion ved grænsen mod Spanien, som Document omtalte. Endnu er Thaïs bare helt tidlig i 20´erne.

Men hun har ingen tiltro til generalerne, de franske officerer har underkastet sig. Le Pen har svigtet sine idéer og brudt med sine kernevælgere. Lidt som FrP i Norge.

Alle indgår kompromisser, men det er ikke noget for unge Thaïs. Hun sætter nu sin lid til journalisten og forfatteren Eric Zemmour. Han er langt mere radikal end le Pen, siger den unge franske kvinde.

Thaïs vil slås for Frankrig, ikke med vold, men i rent selvforsvar. Desværre vil kampen nok blive lang og tung. Organisationen, som gav hende et fællesskab, er tvangsnedlagt. Opposition tolereres ikke i de vestlige «demokratier».

Har vi sådanne unge mennesker i Norge? Som er villige til at ofre noget for en fremtid som er noget værd? Det er jeg helt sikker på at vi har. Selv i Sverige findes der unge patrioter som nægter at underkaste sig.

Hvis I kender nogle velskrivende unge med konservative holdninger, så er de velkommen ind i folden. Det er bare at tage kontakt. Det er ikke os over 50, der kan afgøre denne kamp. Vi synger på sidste vers, alderen gør os fysisk svage selv om hjernen fungerer indimellem.

Måske dette interview med Thaïs d’Escufon kan inspirere nogen. Hun samtaler med en anden ung, kvindelige katolik, Brittany Sellner (tidligere Pettybone), som er gift med den østrigske aktivist Martin Sellner.

ANNONSE