Kopierede/fra hoften

 

Kulturministeriet, 2021: Hovedresultater og konklusion, s. 4

Der er ingen tvivl om at de etablerede medier bruger ‘fake news’ som rambuk mod undergrundsmedier, men der er nu også positive sideeffekter ved det massive fokus. Det lærer danskerne at være mere kritisk, hvad på sigt vil afspejle sig i manglende tiltro til mainstream-mastodonterne. Konfrontation og ‘lejrtænkning’ er trods alt bedre, end lykkelig uvidenhed. Ny rapport fra Kulturministeriet – Næsten halvdelen af danskerne er bekymrede for at mangle viden på grund af ‘fake news’

“Rapporten ‘Medietillid, fake news og fakta-tjek’, som Kulturministeriet offentliggør i dag, sætter fokus på, hvor stor befolkningens tillid til deres nyhedskilder er.

Rapporten viser, at det i alt er 47 % af danskerne, der er bekymrede for, om falske nyheder forhindrer dem i at vide, hvad der i virkeligheden foregår. 60 % tror, der er danske medier, der bevidst går efter at levere fake news.

Andre tal i rapporten tyder dog på en høj grad af tillid generelt set: I alt tror 66 % af danskerne på, at de nyhedskilder, de selv benytter, er sande, og når de bringer falske nyheder, sker det ved en fejl. Kun 20 % er uenige i dette i større eller mindre grad.”

ANNONSE
ANNONSE