Kommentar

Tænketanken Global Disinformation Index (GDI) hjælper annoncører med at sortliste konservative medier, der angiveligt risikerer at sprede desinformation online. Sådan påvirkes konservative medier økonomisk og systematisk.

Oplysningerne er samlet på en liste, som GDI kalder “Dynamic Exclusion List”. Her handler det derfor om at definere, hvem der skal udelukkes, ikke hvem der skal med.

Annoncenetværk såsom prominente Xandr – som ejes af Microsoft – bruger listen til at nægte at tillade annoncering på konservative mediers hjemmesider, ifølge Breitbart.

I december udgav GDI en rapport, der gav et detaljeret overblik over den påståede risiko for desinformation, der findes i amerikanske onlinemedier. Rapporten er udarbejdet i samarbejde med Global Disinformation Lab (GDIL), en tænketank ved University of Texas, Austin, som også genererer anbefalinger og løsninger til at “bekæmpe desinformation”.

69 nyhedsmedier blev gennemgået, og ti af disse blev defineret som dem med størst risiko for at præsentere falske nyheder og forkerte oplysninger.

GDI vurderede konservative websteder til at have den højeste risiko for at sprede desinformation og liberale websteder som de mest betroede.

Her er listen over medier, som man ifølge GDI kan stole mest på. Bortset fra Wall Street Journal anses de øverste ni på listen af ​​de fleste for at være liberale regimemedier.

HuffPost
New York Times
Washington Post
AP Nyheder
National Public Radio (NPR)
ProPublica
BuzzFeed News
USA i dag
Insider
Wall Street Journal

Her er listen over medier, der ifølge GDI spreder mest desinformation. Det er formentlig udelukkende medier, der anses for mere eller mindre konservative.

New York Post
RealClearPolitics
Reason Magazine
Føderalisten
The Daily Wire
The Blaze
One America News Network
Den amerikanske konservative
Newsmax
Den amerikanske tilskuer
Hvordan GDI afgør, om oplysningerne er forkerte eller korrekte, er ukendt, og GDI nægter at offentliggøre sin “dynamiske ekskluderingsliste”. Men på deres hjemmeside forsikrer de, at arbejdet er styret af neutralitet, uafhængighed og gennemsigtighed.

ANNONSE

GDI blev grundlagt af Clare Melford og professor Daniel Rogers.

Melford kan findes på World Economic Forums hjemmeside, og der kan man se, at hun også har haft forbindelse til George Soros.

(Melford) ledede overgangen af ​​Det Europæiske Råd om Foreign Relations fra at være en del af George Soros’ Open Society Foundation til uafhængig status.

Daniel Rogers grundlagde og ledede Terbium Labs, som skulle beskytte kunder mod svindel og “dark web”-aktiviteter. Han har erfaring fra amerikansk efterretningstjeneste, og er tilknyttet The Truman National Security project, hvor Bidens nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan sidder i bestyrelsen.

Sullivan var kendt for at være meget aktiv i at give falske oplysninger i forbindelse med Rusland Colllusion-skandalen.

Ifølge Daily Caller er GDI finansieret af skattemidler, via midler fra Global Engagement Center (GEC), som er underlagt det amerikanske udenrigsministerium.

Det, der gør sagen helt speciel, er, at GDI ikke har indsamlet eksempler på desinformation, som medierne tidligere har præsenteret.

Kritisk set foregiver GDI ikke engang at sige, hvilke forretninger, der formidler faktisk desinformation – men snarere, de foregiver at sige, hvilke forretninger, der risikerer at sprede desinformation.
GDI henviser derfor ikke til fake news, som de konservative medier har stået bag, men de antager, at disse medier i fremtiden udgør en større risiko for at offentliggøre desinformation.

GDI fremstår som en avanceret spåkone. Dette anses for tilstrækkeligt til at sætte de konservative medier på en sortliste og blokere for muligheden for annonceindtægter.

Dette minder om sci-fi på linje med Minority Report, novellen af ​​Philip K. Dick, der blev forvandlet til en film med Tom Cruise i hovedrollen.

Der er heller ingen tvivl om, at mange af de udvalgte liberale medier, som GDI værdsætter så højt, gentagne gange har spredt falske nyheder og desinformation eller blokeret for rigtige nyheder, såsom Hunter Bidens bærbare computer.

Breitbart har en lang række eksempler på, hvordan de liberale medier har løjet, fordrejet eller ignoreret virkeligheden, hvis virkeligheden ikke har tjent deres sag.

Breitbarts konklusion er, at GDI, en udenlandsk tænketank, infiltrerer det amerikanske medielandskab for at angribe konservative medier økonomisk med sin Dynamic Exclusion List. Samtidig ignorerer GDI alle forseelser udført af det liberale regimes medier.

Med andre ord er “The British Colllusion” en realitet, ledet af en kvinde tilknyttet WEF og George Soros, og en mand tilknyttet efterretningstjeneste og Jake Sullivan.

 

Her er Clare Melfords biografi. Man får en anelse om hvordan verdens nye herskerklasse rekrutteres. Alt handler om kontrol.

Degree, Univ. of Oxford, postgraduate certificate, Cambridge. Experience in commercial & not-for-profit sectors and policy. Formerly: Mgmt Consultant, Marakon Assoc.; with Nobel Women’s Initiative, co-led work to build relationships with corporate sector; eight years in media, including GM, MTV Networks, Nordic region running TV channels, websites and mobile TV businesses across Sweden, Denmark, Norway and Finland; led the transition of the European Council on Foreign Relations from being part of George Soros’s Open Society Foundation to independent status. Since 2010, CEO, IBLF, working with leaders across business, government and civil society to deliver smart, inclusive and responsible growth for a more sustainable world.

ANNONSE