Nyt

Søndag den 16. september 2018 havde avisen Politiken et interview med den radikale Sofie Carsten Nielsen.

Dette kan læses her og omhandler en ny bog eller “Pamflet” som skal definere Det Radikale Venstres politik.

Politiken – Sofie Carsten Nielsen i ny debatbog: »Vi må bekæmpe våset i politik, ellers bliver vi alle sammen dummere«

Interviewet indledes med følgende tekst af journalisterne Mads Zacho Teglskov og Anna Winsløv.

“I en tid med populisme, falske nyheder og politikerlede skal de folkevalgte vise principfasthed, også selv om det koster politisk indflydelse, mener radikale Sofie Carsten Nielsen.”

Senere står der:

“Flere af pamflettens punkter handler om at bekæmpe den frygtkultur og trussel fra falske nyheder, der fortsætter i Europa og resten af verden.

»Selv om jeg er skideræd for den udvikling, der sker i verden, så er det min opgave og pligt at indgyde håb og gå imod det, der gør folk bange. Frygt er helt legitimt, men det giver også kortsigtede løsninger«.”

Falske nyheder eller Fake News er bemærkelsesværdigt det som interviewet netop indeholder. Faktisk påstår Sofie Carsten Nielsen at en annonce i Jyllands-Posten om antallet af muslimer i Danmark er indrykket af Nye Borgerlige hvilket den ikke er.

I dag mandag er der over frokost kommet en korrektion til artiklen uden tidsstempel hvor der står:

“Det fremgik tidligere af dette interview, at en annonce indrykket i Jyllands-Posten var indrykket af Nye Borgerlige. Det er ikke sandt og er derfor blevet rettet.”

Mandag formiddag bliver hun på sin Facebook spurgt om hun ikke spreder Fake News.

Det afviser hun:

“Sofie Carsten Nielsen Ja. Det har både jeg og journalisten tjekket. Det var i JP.”

Fem timer senere ændrer hun dog forklaring og erkender fejlen, men at det ikke er hendes skyld.


Sofie Carsten Nielsen ….jeg beklager. Det var i JP men de blev åbentbart også snøret. Det havde hverken jeg eller Politiken fået fat i. Jeg har fået rettet i artiklen nu.”

Flere gange efterfølgende skriver Sofie Carsten Nielsen, at hun er blevet “snøret” eller har taget fejl og det samme er en journalist på Politiken. Det fremgår dog ikke hvordan hun skulle være blevet “snøret” eller hvad det begreb omfatter. Det fremgår eller ikke hvad journalistens rolle har været. Det fremgår heller ikke hvilken rolle Jyllands-Postens spiller i hendes spredning af Fake News.

“Sofie Carsten Nielsen “se ovenfor og nedenfor. Kæmpe fejl som jeg beklager og som Politiken har rettet nu. Åbentbart er alle blevet snøret her.”

svarer hun til en af de mange kritikere på sin Facebook.

Tråden kan læses her, men afdækker som skrevet ikke den ansatte journalist på avisen Politikens rolle eller hvad Jyllands-Posten har med sagen, at gøre ud over det var i den avis annoncen blev trykt.

ANNONSE

Facebook – Sofie Carsten Nielsen

 

Såfremt du ser medier behandle sagen må du gerne tippe os.

ANNONSE